Το 2χρονο παιδί μου λατρεύει να κυκλοφορεί γυμνό. Είναι φυσιολογικό;

Το 2χρονο παιδί μου λατρεύει να κυκλοφορεί γυμνό. Είναι φυσιολογικό;

Το 2χρονο παιδί μου λατρεύει να κυκλοφορεί γυμνό. Είναι φυσιολογικό;

Το να γδύνονται και να τρέχουν γύρω γυμνά είναι απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά των μικρών παιδιών. Είναι ένας τρόπος για να επιβεβαιώσουν την ανεξαρτησία τους και να δείξουν ότι έχουν τις δικές τους απόψεις και ικανότητες. Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι το μικρό παιδί σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εκπαίδευση τουαλέτας.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για ένα αποφασισμένο μικρό παιδί ώστε να γίνει ειδικός στην αφαίρεση των ρούχων. Μερικές φορές είναι χαριτωμένο, αλλά άλλες φορές είναι απογοητευτικό ή αμήχανο, ειδικά όταν είστε έξω σε δημόσιο χώρο ή έχετε επισκέπτες.

Είναι ωραίο να επιτρέπετε στο παιδί σας να φέρεται όπως επιθυμεί και να το αφήνετε να κυκλοφορεί γυμνούτσικο μέσα στο σπίτι. Αλλά είναι σημαντικό να αρχίσετε να το διδάσκετε ότι τα σώματα είναι ιδιωτικά και πρέπει να φοράει ρούχα όταν είναι μπροστά κι άλλοι άνθρωποι.

Πώς λοιπόν βοηθάτε το να συνεργαστεί; Προσφέρετε αποδεκτές επιλογές: Ρωτήστε εάν θα ήθελε να τρέξει γύρω από το σαλόνι τρεις φορές και στη συνέχεια να ντυθεί, ή να ντυθεί αμέσως. Και όταν είστε έξω και ή έχετε επισκέπτες στο σπίτι, προσπαθήστε να τον ντύσετε με ρούχα που δεν μπορεί να αφαιρέσει εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι πρόκειται για μια φυσιολογική φάση και θα περάσει. Μην το κάνετε μεγάλο θέμα, γιατί το μόνο που θα μάθει αν το μαλώσετε είναι το  να αισθάνεται ντροπή για το σώμα του.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας