Αυτές είναι οι ελπίδες μου για σένα, γιε μου…

Αυτές είναι οι ελπίδες μου για σένα, γιε μου…

Αυτές είναι οι ελπίδες μου για σένα, γιε μου…

Ήμουν εξίσου ενθουσιασμένη και νευρική μόλις έμαθα οτι θα κάναμε αγόρι. Τώρα που είναι εδώ, αισθάνομαι μια συντριπτική αίσθηση αγάπης γι ‘αυτόν και χαίρομαι να φιλάω τα παχουλά του μάγουλα κάθε μέρα. Αυτή τη στιγμή, οι μέρες μας είναι γεμάτες με ώρες παιχνιδιού, ώρες ύπνου, ώρες φαγητού και περιστασιακά tantrum, που κάνουν τη ζωή μας ταραχώδη και όμορφη ταυτόχρονα. Μεταξύ της καθαριότητας φαγητών από το πάτωμα και της ανησυχίας για την ανάπτυξη του, η εμπειρία μου με τη μητρότητα μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί στο να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσω τον γιο μου καλά ταϊσμένο και καλά ξεκούραστο, ώστε να μην γκρινιάζει.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Αλλά, ξέρω ότι δεν θα είναι πάντα έτσι. Τα αγόρια μετατρέπονται σε άνδρες και θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να δημιουργήσω έναν ευγενικό, ευσυνείδητο και σκληρό εργαζόμενο κύριο.

Για να είμαι δίκαιη, ξέρω οτι αν κάναμε κορίτσι θα φρόντιζα να γίνει μια ισχυρή, με αυτοπεποίθηση γυναίκα. Αλλά και να μην γινόταν, η κοινωνία μας μπορεί να αποδεχτεί μια γυναίκα που είναι «ευάλωτη». Το αγόρι όμως είναι μεγάλη πρόκληση! Φυσικά και θα τον μεγαλώσω μαθαίνοντας του οτι οι άντρες κλαίνε και δείχνουν την ευαίσθητη πλευρά τους, αλλά ταυτόχρονα θα φοβάμαι για τις αντιδράσεις των υπολοίπων.

Έτσι, γιε μου, εδώ είναι οι ελπίδες μου για σένα…

Ελπίζω να έχεις μια ανέμελη παιδική ηλικία γεμάτη από αγάπη, γέλιο και μάθηση. Κάθε παιδί το αξίζει αυτό.

Ο μπαμπάς σου και εγώ θα σου δώσουμε ευκαιρίες να δοκιμάσεις τα χόμπι και τις δραστηριότητες που θα επιλέξεις, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο είτε για τέχνη, χόκεϋ, μουσική ή μπαλέτο. Ελπίζω να τα εκτιμήσεις όλα αυτά και να καταλάβεις την προνομιακή αρχή που θα έχεις ως μικρό αγόρι με αυτές τις ευκαιρίες. Ελπίζω καθώς μεγαλώνεις, να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να εργάζεσαι σκληρά για να κερδίσεις τις επιτυχίες σου.

Ελπίζω να έχεις καλούς τρόπους, να είσαι ευγενικός και να σέβεσαι την οικογένεια, τους φίλους και τους ξένους, αλλά και να μην φοβάσαι να μιλήσεις όταν πρέπει.

Ελπίζω να μεγαλώνεις και να δουλεύεις σκληρά όπως ο μπαμπάς σου. Με τον ίδιο τρόπο, ελπίζω ότι δεν φοβάσαι να δείξεις την πιο ευαίσθητη πλευρά σου. Ελπίζω να ξέρεις ότι είναι εντάξει να κλαις και να είσαι ευάλωτος.

Ελπίζω να μάθεις ότι οι γυναίκες είναι εξίσου ικανές, πνευματικές και έξυπνες όπως και εσύ. Να ξέρεις ότι είσαι τυχερός που έχεις ισχυρές γυναίκες στη ζωή σου. Μην τις υποτιμήσεις ποτέ και μην τις θεωρήσεις δεδομένες. Με τη σειρά σου, μην τις αφήσεις να σε θεωρούν δεδομένο, επίσης.

Ελπίζω να αγαπάς όλα όσα έχεις, ακόμα και όταν έχετε σε πληγώνουν. Σου υπόσχομαι, τα πράγματα γίνονται καλύτερα και αξίζει τον κόπο να βρίσκεις κάποιον που σε αγαπά και σου είναι τόσο αφοσιωμένος όπως και εσύ.

Ελπίζω να διασκεδάσεις στη ζωή σου, αλλά γνωρίζοντας  ότι υπάρχουν συνέπειες. Πάνε στο πάρτυ. Φάε το κέικ. Πάρε μέρος σε γιορτές της ζωής, μεγάλες ή μικρές. Πάρε όμως υπεύθυνες αποφάσεις και ανέλαβε την ευθύνη για τις ενέργειές σου.

Ελπίζω όταν βρεις «τη μια» και παντρευτείς, να φιλάς τη γυναίκα σου κάθε πρωί και κάθε βράδυ και να της λες ότι την αγαπάς κάθε μέρα. Ότι όταν γυρίζεις σπίτι από την δουλειά σου θα αναλαμβάνεις αμέσως το ρόλο του πατέρα και του συζύγου, βοηθώντας με τα πιάτα και τις δουλειές και τις ρουτίνες για τον ύπνο. Ότι θα είσαι πάντα εκεί για τα δικά σου παιδιά, ακριβώς όπως θα είμαστε εδώ εμείς για εσένα.

Ελπίζω να γνωρίσεις την αξία της σκληρής δουλειάς. Αλλά, το πιο σημαντικό, ελπίζω να δώσεις χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους σου και να εκτιμήσεις τα μικρά πράγματα στη ζωή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό! 

Πάνω απ ‘όλα, ανεξάρτητα από το ποια διαδρομή επιλέγετε, ελπίζω να γίνετε πραγματικά καλός άνθρωπος.

Ξέρω ότι αυτά είναι πολλά, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να σου δώσουμε αυτές τις εμπειρίες και να σου διδάξουμε αυτά τα χαρακτηριστικά με το παράδειγμα. Πάνω απ ‘όλα, ελπίζω να ξέρεις ότι η μαμά και ο μπαμπάς σε αγαπούν και σε υποστηρίζουν, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο τέλος.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας