Αυτός που θα προσέχει το παιδί σου, πρέπει να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις

0

Αυτός που θα προσέχει το παιδί σου, πρέπει να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις

Αυτός που θα προσέχει το παιδί

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μας κάνουν να κυνηγάμε συνέχεια ένα ρολόι. Το να έχεις παιδί δεν είναι και μια τόσο εύκολη υπόθεση, αφού ο ελεύθερος χρόνος που έχεις στα χέρια σου είναι λίγος και πολύτιμος.

Πριν κάποια χρόνια, η μητέρα ήταν αυτή που φρόντιζε το παιδί και είχε αναλάβει την διαπαιδαγώγησή του και την διατροφή του, και ο πατέρας εργαζόταν για να παρέχει στην οικογένειά του χρήματα και ασφάλεια. Όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει, και η μητέρα και ο πατέρας είναι εργαζόμενοι.

[babyPostAd]Μάλιστα, λόγω των υψηλών ποσοστών διαζυγίων η μητέρα αναλαμβάνει, κάποιες φορές, μόνη της εξ’ ολοκλήρου την διατροφή των παιδιών της. Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν κάποια babysitter για την φύλαξη των παιδιών τους, την ώρα που βρίσκονται στην δουλειά τους. Έτσι, πριν επιλέξεις ποιος θα φυλάει το παιδί σου, μάθε ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στην συνέντευξη για την φύλαξη των παιδιών σου.

Εξουθενωτικά ωράρια και παιδιά στο σπίτι να σε περιμένουν. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αφού σίγουρα θέλεις τα καλύτερα για τα παιδιά σου. Πριν, λοιπόν, επιλέξεις τον άνθρωπο που θα διαπαιδαγωγήσει το παιδί σου, βεβαιώσου ότι δεν έχεις ξεχάσει να κάνεις αυτές τις ερωτήσεις.

Πώς θα γίνεται η ενημέρωσή μου την ώρα που θα είμαι στην δουλειά;

Θα σου στέλνει φωτογραφίες; Θα απαντάει αμέσως όταν στέλνεις μήνυμα για να μάθεις πώς είναι το παιδί σου; Βέβαια, όλα αυτά εξαρτώνται και από σένα, και τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις σε αυτή την επικοινωνία την ώρα που εργάζεσαι. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές. Προσπάθησε να δημιουργήσετε μεταξύ σας έναν τρόπο επικοινωνίας που να σε βοηθάει να είσαι ήρεμη την ώρα που είσαι στην δουλειά.

Μπορείς να μου πεις μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έζησες ή κάτι που σε τρομάζει;

Προφανώς, καμία κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν είναι ίδια. Αλλά όταν κατανοήσεις πώς αντιδράει σε ένα πρόβλημα ή σε μια κατάσταση που εμφανίζεται από το πουθενά είναι το κλειδί. Επίσης θα θες να ξέρεις πώς αντιμετώπισε αυτή την κατάσταση. Πότε το ανέφερε στους γονείς; Τι έμαθε απ’ αυτό το περιστατικό; Θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι για να αποφύγει αυτή την κατάσταση;

Τι θα κάνεις αν καθυστερήσω μια μέρα να γυρίσω σπίτι;

Φυσικά, αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. Αλλά αν η κοπέλα που προσέχει το παιδί σου πρέπει να σχολάσει μια συγκεκριμένη ώρα, τι θα συμβεί αν καθυστερήσεις; Επίσης, μάθε πόσα λεφτά θα σε χρεώσει παραπάνω σε μια πιθανή αργοπορία.

Σου αρέσει να κάνεις δουλειές στο σπίτι;

Ξέρουμε, ότι είναι ωραίο να γυρίζεις σπίτι και να το βρίσκεις καθαρό, όπως ξέρουμε ότι δεν θα είναι η προτεραιότητά της. Θα νιώσεις, όμως, καλύτερα αν ξέρεις από την αρχή αν θα πετάει τις πάνες ή αν μαζεύει τα παιχνίδια από το πάτωμα, πριν γυρίσεις στο σπίτι. Προσπάθησε να βρεις τρόπους να μάθεις τι είναι διατεθειμένη να κάνει και ποια είναι τα όριά της.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες που σου αρέσει να κάνεις με ένα παιδί (ανάφερε την ηλικία του παιδιού σου σε αυτή την ερώτηση)

Μάθε πώς θα περάσουν τις ώρες τους όσο εσύ είσαι εκτός σπιτιού. Θα διαβάζουν βιβλία; Θα παίζουν; Αυτές οι ερωτήσεις θα σε κάνουν να καταλάβεις αν όντως της αρέσει να ασχολείται με τα παιδιά. Θα έχουν δημιουργικές ασχολίες μαζί ή θα του παρέχει τα βασικά;

Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάμνηση με το τελευταίο παιδί που φρόντιζες;

Ναι αυτή μπορεί να σου φαίνεται λίγο άκυρη ερώτηση, αλλά μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά πράγματα. Αν την δεις να προσπαθεί να ανακαλέσει μια μνήμη, τότε δεν έδινε και πολύ σημασία στο παιδί. Αν από την άλλη αρχίζει και μιλάει έντονα και με αγάπη, τότε βρήκες τον άνθρωπό σου.

Όταν προσλαμβάνεις ένα άτομο για να έχει αυτό το ρόλο, θα πρέπει και εκείνο να νιώθει μέλος της οικογένειας. Αυτή η ερώτηση είναι η ευκαιρία της να δείξει το πάθος της για την δουλειά.

Πηγή:ipop.gr