Όταν το μωρό έχει πρόβλημα δυσκοιλιότητας

Όταν το μωρό έχει πρόβλημα δυσκοιλιότητας

Όταν το μωρό έχει πρόβλημα δυσκοιλιότητας

Έχετε παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό το μωρό σας είναι ιδιαίτερα ανήσυχο και προσπαθείτε να καταλάβετε το λόγο; Ενδεχομένως η απάντηση να βρίσκεται στη δυσκοιλιότητα, οπότε πρέπει να κάνετε ορισμένες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα:

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

  • Το πρώτο είναι να αντιληφθείτε ότι όντως η ανησυχία που νιώθει το μωρό σας προκαλείται από τη δυσκοιλιότητα και όχι από άλλο λόγο, ώστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.
  • Φροντίστε ώστε το παιδί σας να ενυδατώνεται επαρκώς, ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Η ελλιπής ενυδάτωσή του είναι ένας από τους κυριότερους λόγους πρόκλησης δυσκοιλιότητας.
  • Εμπλουτίστε τις διατροφικές του συνήθειες με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, έτσι ώστε να το βοηθήσετε να «ενεργείται» πιο εύκολα.
  • Ένα απαλό μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς του λειτουργεί υποβοηθητικά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
  • Εξετάστε την πιθανότητα να είναι μια περίοδος που για κάποιους λόγους δε νιώθει ήρεμο (ενδεχομένως να επικρατεί παρατεταμένη ένταση στο σπίτι από συνεχείς τσακωμούς με το σύντροφό σας) και με αυτό έχει να κάνει ότι έχει θέματα με το πεπτικό του σύστημα.
  • Αν το πρόβλημα είναι έντονο, ζητήστε τη γνώμη του παιδιάτρου για άλλη πιθανή αιτιολογία που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα και βέβαια για να σας καθοδηγήσει τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το μικρό σας.

Πηγή:mother.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας