Ποια είναι η «καλύτερη ηλικία» του παιδιού;

Ποια είναι η «καλύτερη ηλικία» του παιδιού;

Ποια είναι η «καλύτερη ηλικία» του παιδιού;

Πιστεύετε οτι καλύτερη ηλικία των παιδιών είναι όταν είναι νεογέννητα ή όταν μεγαλώνουν λίγο; Μήπως ακόμα δεν έχετε βρει την καλύτερη ηλικία του παιδιού σας; Είναι δύσκολο να διαλέξετε μια ηλικία, καθώς κάθε ηλικία έχει θετικά και τα αρνητικά της, αλλά πολλές μαμάδες έχουν μια προτίμηση!

Ρωτήσαμε 15 μαμάδες να μας πουν την άποψη τους σχετικά με την αγαπημένη ηλικία των παιδιών τους! 

Δείτε τι απάντησαν και πείτε μας και τη δική σας γνώμη! 

 1. «Η αγαπημένη μου ηλικία είναι όταν ήταν 6 μηνών! Είχε ήδη μάθει να κοιμάται περισσότερο τη νύχτα, είχε αναπτύξει την προσωπικότητα του, αλλά δεν ήταν αρκετά μεγάλος ούτε για να μπουσουλήσει…»
 2. «Οπωσδήποτε όταν ήταν νεογέννητο! Δεν αντιμιλάει, δεν κάνει ζημιές, δεν φωνάζει και δεν γκρινιάζει για το ποια ρούχα θα φορέσει! Ενώ ο 5χρονος γιος μου και η 3χρονη κόρη μου τα κάνουν!»
 3. «Λάτρεψα την εφηβεία τους. Το ξέρω οτι με θεωρείτε τρελή, αλλά ήταν μια περίοδος όπου είχαν μεγαλώσει αρκετά ώστε να μιλάμε για διάφορους προβληματισμούς και να αναπτύξουμε μια περισσότερο φιλική σχέση μεταξύ μας!»
 4. «Η αγαπημένη ηλικία των παιδιών μου ήταν τα 3 τους χρόνια! Τα έβρισκα απλά υπέροχα! Τωρα έχω έφηβες κόρες και δεν τα βγάζω ιδιαίτερα πέρα…»
 5. «Τα παιδιά μου τώρα είναι 9 και 10 ετών και θεωρώ οτι αυτή είναι η καλύτερη ηλικία! Βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού, κάνουν μπάνιο μόνα τους, μπορούμε να βγούμε μαζί έξω και να έχουμε εκπληκτικές συζητήσεις!»
 6. «Τα παιδιά μου είναι 12, 8 και 4… Λάτρευα την ηλικία των 1 με 2μιση… Ήταν ακόμα εξαρτημένα από εμένα και η περίοδος μετα πρώτα λογάκια ήταν σκέτη γλύκα!»
 7. Ο 12χρονος γιος μου είναι τέλειος! Μπορεί να με βοηθάει στο σπίτι, να παίζει ήρεμα με τον αδερφό του και να είναι ανεξάρτητος. Η καλύτερη ηλικία μέχρι στιγμής!»
 8. «Μετά τα 2! Μέχρι να κλείσουν τα 2 ήταν οι χειρότερες ηλικίες…. Δεν θα ήθελα με τίποτα να γύριζα πίσω!»
 9. «Έχω αγαπήσει κάθε στάδιο που πέρασα με τον 3χρονο γιο μου, αλλά νομίζω οτι τα 3 είναι η καλύτερη ηλικία
 10. «Τα πρώτα σχολικά χρόνια! 5-9
 11. «Λάτρευα την περίοδο που ήταν νεογέννητο… Τώρα είναι στην προεφηβεία και τα έχω βρει σκούρα!»
 12. «Μου αρέσει να βλέπω την κόρη μου να μεγαλώνει και να ανακαλύπτει τον εαυτό της, αλλά νομίζω οτι η περίοδος που ήταν νήπιο είναι η αγαπημένη μου!»
 13. «Έχω 5 παιδιά και η αγαπημένη ηλικία είναι τα 4″
 14. «Η ηλικία που μπορείς να τα αφήσεις στο πάτωμα, να πας για λίγο στο μπάνιο και όταν βγεις να ξέρεις οτι θα είναι ακόμα στη θέση τους, είναι η αγαπημένη μου!»
 15. «Αγαπησα κάθε ηλικία τους, μέχρι τη στιγμή που έμαθαν να οδηγούν… Εκεί κόντευα να τρελαθώ!»

Επιμέλεια κειμένου για το Βabyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα αποδεικνύει οτι η συμβίωση με την πεθερά σου μπορεί να σε…σκοτώσει!

Μπαμπάδες, όταν φτάνετε σπίτι, παρατήστε τα πάντα και αγκαλιάστε τα παιδιά σας!

Η τεράστια διαφορά μεταξύ social media και πραγματικότητας, σύμφωνα με μια εξαντλημένη μαμά!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας