Πώς θα διαχειριστείτε ένα «δύσκολο» παιδί

Πώς θα διαχειριστείτε ένα «δύσκολο» παιδί

Πώς θα διαχειριστείτε ένα «δύσκολο» παιδί

Ως «δύσκολο» χαρακτηρίζεται ένα παιδί που είναι αντιδραστικό, γκρινιάζει συχνά και δε συμμορφώνεται εύκολα με κανόνες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 6 ρολόγια και 6 σετ περιποίησης για αγοράκι και κοριτσάκι!!!

Αν και το δικό σας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι:

  • Για να γίνει λίγο πιο εύκολη η διαχείριση των καταστάσεων που θα προκύψουν από την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του μικρού σας, πάρτε απόφαση ότι δεν πρέπει να σας απασχολεί η γνώμη του περίγυρου, αλλά μόνο το καλό του παιδιού σας.
  • Επίσης, αν θέλετε να δείτε βελτίωση μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε με νηφαλιότητα τους «γρίφους» που σας βάζει το παιδί. Αν χάνετε την ψυχραιμία σας κάθε φορά που παραφέρεται, το «παιχνίδι» χάθηκε.
  • Αν ξεφύγει από τα όρια μπροστά σε τρίτους, μείνετε ήρεμοι και ζητήστε του να πάτε να μιλήσετε κάπου ήσυχα. Όχι τιμωρίες, όχι φωνές, μόνο συζήτηση με την οποία θα του δώσετε να καταλάβει με επιχειρήματα συμβατά για την ηλικία του γιατί είναι λάθος αυτό που έκανε και ότι δεν ταιριάζουν με την ηλικία του τέτοιες συμπεριφορές.
  • Αν παρατηρήσετε ότι γενικά το παιδί σας αντιδρά περίεργα μπροστά στις αλλαγές, προσπαθήστε να τις περιορίσετε στις απολύτως απαραίτητες. Από την άλλη, αν πρόκειται για αρνητισμό για συγκεκριμένη τοποθεσία ή άνθρωοι, ζητήστε από το παιδί να σας εξηγήσει τι του προκαλεί αρνητική προδιάθεση.
  • Όταν ξέρετε εκ των προτέρων ότι δε θα πάρει καλά κάτι που θα γίνει, μια προσωρινή λύση θα ήταν να του το ανακοινώνετε έγκαιρα και σε κάποια στιγμή που δεν έχει εκνευρισμό. Αυτό θα σας δώσει τον απαραίτητο χρόνο να του δώσετε να καταλάβει με πειστικό τρόπο ότι δεν είναι δα κάτι σπουδαίο!
  • Τέλος, μην περιμένετε θεαματικά αποτελέσματα από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε να πιστέψετε ότι μπορεί το παιδί να διαχειριστεί παραπάνω του ενός θέματα που του βγάζουν αντίδραση σε μια περίοδο.

Πηγή:mother.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας