«Πριν 6 χρόνια άφησες το δικό μου χέρι για να γαντζωθείς σε ένα άλλο χέρι, στο χέρι του δασκάλου σου…»

«Πριν 6 χρόνια άφησες το δικό μου χέρι για να γαντζωθείς σε ένα άλλο χέρι, στο χέρι του δασκάλου σου…»

«Πριν 6 χρόνια άφησες το δικό μου χέρι για να γαντζωθείς σε ένα άλλο χέρι, στο χέρι του δασκάλου σου…»

Έχεις γράμμα…
Πόσα πολλά θέλω να σου πω…και σκέφτομαι πόσα λίγα θα διαβάσεις και πόσα λιγότερα θα ακούσεις… Παρ’όλα αυτά θα σου τα πω… γιατί η μανούλα δεν πτοείται ποτέ!!!

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Ναι, η μαμά σου είμαι…που πριν 6 χρόνια άφησες το δικό μου χέρι για να γαντζωθείς σε ένα άλλο χέρι, στο χέρι του δασκάλου και’γω να σε βλέπω και να σου λέω : ‘’να προσέχεις, να είσαι καλό παιδί, να ακούς τον δάσκαλο και να μην φοβάσαι να σηκώνεις το χεράκι σου αν κάτι δεν καταλαβαίνεις…’’. Aυτό το  χεράκι που τώρα πια δεν κρατάει το δικό μου γιατί δεν το έχει πια ανάγκη, γιατί μεγάλωσε και ωρίμασε και απέκτησε γνώσεις και εμπειρίες…. Και ναι, αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη, να μην με έχεις ανάγκη, να εμπιστεύεσαι το μυαλό σου και την κρίση σου, τις γνώσεις σου που με τόσο κόπο σου έδωσαν και γέμισαν το παιδικό σου κεφαλάκι με γράμματα και αριθμούς που έγιναν λέξεις και μαθηματικές θεωρίες. Και ναι, να μην φοβάσαι να  «σηκώσεις το χεράκι σου», να βγεις μπροστά και να διεκδικήσεις το δίκιο σου, να εκφράσεις τα πιστεύω σου, τις επιθυμίες και τα θέλω σου. Να ονειρευτείς χωρίς σύνορα, χωρίς όρια και να πιστέψεις στον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις, να τον σεβαστείς και να τον εκτιμήσεις…θα είναι ο καλύτερος σου σύμβουλος. Να του έχεις εμπιστοσύνη και να τον φροντίζεις…δεν θα σε προδώσει ποτέ. Μην φοβηθείς να ακολουθήσεις το ένστικτο σου γιατί έτσι θα έχεις ήσυχη συνείδηση. «Γίνε αυτό που έισαι»…που είπε και ο Νίτσε…και τώρα θα μου πεις: μα ποιος είναι ο Νίτσε? Σε κάποιο άλλο κεφάλαιο θα το διδαχθείς…σε αυτό που θα επιλέξεις ΕΣΥ να μάθεις, μόνος σου.
Να πάρεις γνώσεις, όσες πιο πολλές μπορείς γιατί αυτές θα σε βοηθήσουν να σταθείς στο βήμα της ζωής. Να πιστεύεις στην δύναμη του μυαλού σου, μην το υποτιμήσεις  και να θυμάσαι…να το χρησιμοποιείς, δεν είναι τυχαία τοποθετημένο στην θέση του!!! Μην κλείνεσαι σε κουτάκια και στεγανά, ζήσε ελεύθερα με γνώμονα την αξιοπρέπεια και τις αρχές σου. Με γνώμονα την αγάπη που έχεις λάβει και που θέλεις να δώσεις. Άνοιξε τα φτερά σου και κάνε τις δικές σου επιλογές…γιατί εμείς οι γονείς, σας μαθαίνουμε πως να ζείτε δίπλα μας, ενώ κανονικά θα πρέπει να σας μαθαίνουμε πως να ζείτε χωρίς εμάς.
 
Μην φοβηθείς και απογοητευτείς από την αποτυχία…είναι ένας δρόμος για να σε πάει παρακάτω, να σε διδάξει το… να μην το βάζεις κάτω με την πρώτη δυσκολία. Η επιτυχία θα έρθει όταν δουλέψεις σκληρά και την πιστέψεις. Μην τρομάξεις με την απόρριψη…its a part of the “game”…γιατί η ζωή είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι. Παίξε και βάλε τους δικούς σου κανόνες και γίνε πρωταγωνιστής της ζωής σου. Γέλασε και κλάψε δυνατά, μην φοβάσαι τα συναισθήματα σου. Κάνε όμως και μια «βουτιά» στο ακατέργαστο μυαλό σου και καλλιέργησε το, εξέλιξε το για να σε βοηθήσει να βρεις αυτό που αγαπάς και που θα σε κάνει ευτυχισμένο.  Και κάπου εδώ λέω να σε αφήσω να ανακαλύψεις  τα δικά  σου αποφθέγματα και φιλοσοφίες ζωής για να ζήσεις την μαγεία της διαδρομής…της δικής σου διαδρομής. Καλή συνέχεια λοιπόν στο επόμενο σχολικό σου ταξίδι.
Και να θυμάσαι…ότι σε αγαπώ ως τον απέραντο κόσμο της αγάπης!!!
Μία Ελληνίδα μαμά…η δική σου!!!!
Πηγή :  4moms.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας