Παιδικό βιβλίο | “Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας”

Η Επανάσταση του ‘21, το Έπος του ’40, 1974, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τρεις ιστορικοί σταθμοί με πρωταγωνίστρια την Ελληνική σημαία! ‘Ένα ταξίδι στον χρόνο και στις ιστορικές στιγμές που σφράγισαν την νεότερη ιστορία μας. Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες!

Η γνωστή συγγραφέας επανέρχεται με ένα έργο που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες! Ένα βιβλίο για την σημαία των Ελλήνων και τα ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και την σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε την ιστορική μας ταυτότητα ώστε με πίστη σε αυτή, αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούμε στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

Περιέχει και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Απόσπασμα από το βιβλίο:

– Αχ! Πιάστηκα, βρε παιδάκι μου, τόσο καιρό στριμωγμένη ανάμεσα στις ντουλάπες. Ήταν μια παλιά σημαία! Το κοντάρι της ήταν φθαρμένο, γεμάτο χαραγματιές, και το πανί της λεκιασμένο.

Η Ελευθερία ξαφνιασμένη κοίταξε τη σημαία ψιθυρίζοντας

– Παναγία μου, βάλε το χέρι σου! Δεν πάω καλά… μου μιλάνε και οι σημαίες…

– Όλα μιλάνε γύρω μας, μικρή μου, είπε με νόημα η παλιά σημαία.

– Και, δηλαδή, τι μπορεί να ξέρει μια σημαία;

– Πολλά μικρή μου. Βλέπεις μέσα μου ζουν όλοι οι Έλληνες. Είμαι τα όνειρα των μικρών παιδιών, είμαι οι ελπίδες των νέων, τα ιδανικά και οι αξίες των προγόνων μας. Του Χριστού η πίστη η αγία αλλά και της πατρίδας η ελευθερία. Έλα, πιάσε το κοντάρι μου και ταξίδεψε μαζί μου για να καταλάβεις…

Δείτε το βιβλίο εδώ

Συγγραφέας: Μωραΐτου Πηνελόπη
Εκδότης: Πορφύρα
ISBN: 9786185197025
Αριθμός Σελίδων: 59
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 29χ20
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2016