Πανάλαφρη τουρτίτσα σοκολάτας

Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για ένα λαχταριστό παγωμένο σοκολατένιο γλυκό.
Υλικά
Για τη βάση: 
•250 γρ.  μπισκότα όρεο
•80 γρ.  βούτυρο, λιωμένο
Για τη κρέμα σοκολάτας:
•500 ml γάλα
•4-5 κουταλιές ζάχαρη
•4 κρόκοι αβγών
•2 1/2 κουταλιές κορν φλάουερ
•250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
•3 κουταλιές αλεύρι
•2 κουταλιές βούτυρο
Για γαρνίρισμα:
•2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, χτυπημένες σε σαντιγί
•1 κουβερτούρα [στο τρίφτη, σε φλούδες]
Εκτέλεση 
 
1.Για τη βάση: Βάλτε τα 200 γρ μπισκότα όρεο στο multi. Χτυπήστε μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μικρό βαθύ στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ. περίπου [προτιμήστε με αποσπώμενη βάση]* και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
2.Για τη κρέμα σοκολάτας:Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
3.Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.
4.Εν τω μεταξύ λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα] και μετά τοποθετείστε τη πάνω στη παγωμένη βάση. Τη βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.
5.Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε στο μίξερ χειρός τις 2 κρέμες γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε τη κρύα κρέμα σοκολάτας με κορνέ ή με μια μαρίζ. Κόβετε σε φλούδες τη σοκολάτα γαρνίρετε πάνω από τη σαντιγί και … απολαύστε το.
* Αν δεν έχετε με αποσπώμενη βάση στρώστε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε λαδόκολα για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε εύκολα.
Πηγή:sintayes.gr