Πανεύκολος κορμός σοκολάτας ψυγείου με 4 ΜΟΝΟ υλικά!
[babyPostAd]Σοκολατένιος κορμός ψυγείου, με μερέντα ή νουτέλα, μπισκότα και φουντούκια με 4 μόνο υλικά. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αγαπημένο, εθιστικό γλύκισμα που όταν το δοκιμάσετε σίγουρα δεν θα αντισταθείτε να φάτε και δεύτερο, ίσως και τρίτο κομμάτι….
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 280 γρ. πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)
- 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 60 γρ. ψημένα φουντούκια, κομμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Στρώνετε με λαδόκολλα τη βάση και τα τοιχώματα μιας μικρής μακρόστενης φόρμας του κέικ.
- Τοποθετείτε σε πυρίμαχο μπολ τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τη μερέντα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.
- Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, ρίχνετε τα μπισκότα και αν σας αρέσει η αλατισμένη γεύση στη σοκολάτα ρίχνετε και ½ – 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τα φουντούκια.
- Καλύπτετε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σφίξει καλά. Πέντε λεπτά πριν σερβίρετε το βγάζετε από το ψυγείο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: butterbaking.com
Το διαβάσαμε στο sintayes.gr