Παραδοσιακό frozen yogurt με μέλι, καρύδια και σοκολάτα

frozen yogurt με μέλι, καρύδια και σοκολάτα
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
100 γραμμ. μέλι
100 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, τη σοκολάτα και την κανέλα. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει.
Στη συνέχεια το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. 5′ περίπου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτουμε και τα καρύδια. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες να σφίξει.
 
Το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με επιπρόσθετα καρύδια, σοκολάτα και λίγο μέλι.
Σημείωση:
Στην περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή, μπορούμε να ακολουθήσουμε την κλασική μέθοδο με τα χτυπήματα. Αυτό σημαίνει ότι μόλις φτιάξουμε το μίγμα, το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να σφίγγει, το χτυπάμε ανά 30′ για 5 φορές να αφρατέψει. Στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και τα καρύδια.
Πηγή:theonewithallthetastes.com