Παρένθετη μητρότητα: όσα πρέπει να ξέρετε
Η παρένθετη μητρότητα είναι μια επιλογή για τα ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν μόνα τους για διάφορους λόγους.
[babyPostAd] Πριν όμως καταλήξετε σε αυτή την απόφαση, καλό είναι να έχει προηγηθεί εκτενής ενημέρωση:
- Ένα ζευγάρι καταφεύγει σε αυτή τη μέθοδο γονιμοποίησης όταν η γυναίκα για παθολογικούς λόγους δεν μπορεί ή είναι επικίνδυνο να κυοφορήσει. Η παρένθετη γυναίκα μπορεί να δώσει τα δικά της ωάρια ή να δεχτεί τα ωάρια της υπογόνιμης ή τρίτης γυναίκας.
- Από εκεί και πέρα, υπάρχει δυνατότητα γονιμοποίησης της παρένθετης μητέρας με το σπέρμα του μελλοντικού πατέρα, αν και εφ΄όσον συμφωνήσει πρώτα η σύντροφός του και βέβαια ο γιατρός.
- Ανεξάρτητα πάντως της τελικής επιλογής ως προς το διαδικαστικό μέρος, το ζευγάρι πρέπει να είναι σίγουρα έτοιμο και συμβιβασμένο με την ιδέα ότι μια άλλη γυναίκα θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ψυχολογίας.
- Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η επιλογή της παρένθετης μητέρας. Θα είναι ένα πρόσωπο του στενού σας κύκλου ή θα απευθυνθείτε σε κέντρο παρένθετης μητρότητας; Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται εκτενής έρευνα και συλλογή πληροφοριών και μόνο όταν είσαστε 100% βέβαιοι ότι βρήκατε την κατάλληλη να δρομολογήσετε τις διαδικασίες.
- Επίσης, είναι απαραίτητη η έγγραφη συναίνεση των προσώπων που επιθυμούν την τεκνοποίηση και δικαστική άδεια για τη μεταφορά των ωαρίων.
- Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της παρένθετης μητέρας, καλό είναι να έχετε τακτικές επαφές, τόσο για να παρακολουθείτε την πορεία της κύησης και την ψυχολογική της κατάσταση, όσο και για να αποκτήσετε καλές σχέσεις με τον άνθρωπο που θα φέρει στον κόσμο το παιδί σας.
- Να έχετε συμφωνήσει έγκαιρα ένα πλάνο για το πώς θα αναφερθείτε στη συγκεκριμένη απόφαση στους οικείους σας. Αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που δε θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση οι αντιδράσεις τους.
Πηγή: mother.gr