Παρουσίαση βιβλίου: Τηλεμαχιάδα (Ηλικία 4+)

Τηλεμαχιάδα

Το σχέδιο του Οδυσσέα με τον Δούρειο Ίππο αποτυγχάνει. Ο Οδυσσέας συλλαμβάνεται από τους Τρώες και φυλακίζεται στο σκοτεινό κάστρο της Τροίας. Οι υπόλοιποι Αχαιοί τον εγκαταλείπουν και επιστρέφουν στην πατρίδα τους απογοητευμένοι.

Τα νέα φτάνουν γρήγορα στην Ιθάκη, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι μνηστήρες πιέζουν αφόρητα την Πηνελόπη και η ζωή του εντεκάχρονου Τηλέμαχου βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Μαζί με τους καλούς του φίλους Αλιθέρση, Ναυσικά και Αλκινόη, τον Άργο, τον πιστό σκύλο του Οδυσσέα και τον… Κύκλωπα Πολύφημο, ξεκινούν για ένα παράτολμο ταξίδι προς την Τροία….

«ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΔΑ» από τις συγγραφικές ομάδες του προγράμματος «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ» (συγγραφικές ομάδες μαθητών και μαθητριών από 20 Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου).

Η Εκδήλωση

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Τηλεμαχιάδα της συγγραφικής ομάδας Μικρά Μολύβια – Βιβλιοδεσμοί (20 δημοτικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου), σε εικονογράφηση Γιώργου Παπασταθόπουλου.

Θα προλογίσουν οι συγγραφείς: Ιφιγένεια ΜαστρογιάννηΔήμητρα Πυργελή και Κώστας Πούλος. Θα συντονίσουν οι εκπαιδευτικοί Βάσω Αρβανίτη και Γιάννης Ζαχαρόπουλος. Μέρος των εσόδων από την έκδοση του βιβλίου θα διατεθεί στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής – Η ΜΗΤΕΡΑ – Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Συμμετέχουν τα σχολεία: ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ, ΙΔ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ» ΒΟΛΟΥ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ATHENER SCHULE, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΕΛΕ, ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΑΡΙΑΝΩΝ (ΜΟΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, Ι΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΠΑΦΟΥ «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ».

Ιδρυτής-συντονιστής του προγράμματος ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ: Γιάννης Ζαχαρόπουλος εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ – βρες το στο χάρτη