Πάσχα 2018: Φτιάχνουμε λαχταριστά σοκολατένια αυγά με τα χεράκια μας!

Πάσχα 2018: Φτιάχνουμε λαχταριστά σοκολατένια αυγά με τα χεράκια μας!

Τα αυγά είναι συνώνυμα με το Πάσχα και συμβολικά για τη σχέση τους με τη γονιμότητα και την άνοιξη. Τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά, άρχισαν να εμφανίζονται στα τέλη του 19ου αιώνα. Εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας σοκολατένια αυγά και να βάλουμε μια προσωπική πινελιά στο Πάσχα!

[babyPostAd]

Για να έχετε ένα πραγματικά λαμπερό φινίρισμα, είναι απαραίτητο να λιώσετε τη σοκολάτα. Αυτή είναι η διαδικασία της ήπιας θέρμανσης και ψύξης προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι κρύσταλλοι ζάχαρης. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο για να το κάνετε αυτό. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να μην λιώσετε τη σοκολάτα με αυτήν τη διαδικασία, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο – απλά θα χρειαστεί να είστε λίγο πιο δημιουργική με τη διακόσμηση καθώς η σοκολάτα θα έχει στίγματα. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας που μπορείτε να αγοράσετε, με περιεκτικότητα σε κακάο 70% ή παραπάνω.

Ας δούμε αναλυτικά τη διαδικασία:

1.Ξεκινήστε με το λιώσιμο της σοκολάτας. Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και αφήστε την να λιώσει με τη διαδικασία μπεν μαρί. Αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει και να θερμανθεί μέχρι να φτάσει τους 55 ° C

2. Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και ανακατέψτε την υπόλοιπη σοκολάτα, μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 28 ° C

3. Επιστρέψτε το μπολ στη φωτιά και φέρετε τη σοκολάτα σε θερμοκρασία 32 ° C

4. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να περάσετε ομοιόμορφα ένα παχύ στρώμα σοκολάτας πάνω στο καλούπι

5. Μεταφέρετε το στο ψυγείο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέσετε μια ακόμη στρώση σοκολάτας. Σκουπίστε γύρω από τις άκρες του καλουπιού. Επαναλάβετε με το άλλο μισό του αυγού (στο 2ο καλούπι) και μεταφέρετε στο ψυγείο για 1 ώρα

6. Μόλις έχει παγώσει εντελώς η σοκολάτα, αφαιρέστε προσεκτικά τα καλούπια πιέζοντας τα απαλά.

7. Ζεστάνετε ένα ταψάκι και πιέστε τις άκρες των αυγών πάνω του

8. Ενώστε τα δύο μισά μαζί και κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα για να κολλήσουν. Το αυγό σας είναι έτοιμο να διακοσμηθεί!

Tips:

Για επιπλέον λάμψη, καθαρίστε τα καλούπια των αυγών με λίγο βαμβάκι πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Σκουπίστε γύρω από τις άκρες του καλουπιού προτού η σοκολάτα παγώσει, ώστε να γίνει ομοιόμορφο.

Εργαστείτε γρήγορα με τη σοκολάτα – εάν γίνει πολύ δροσερή, θα χρειαστεί να την ξαναθερμάνετε.

Προσθέστε ένα δώρο έκπληξη μέσα στο αυγό προτού κολλήσετε τα 2 κομμάτι.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή