Πάσχα είναι, άνοιξε και κανένα βιβλίο, παιδί μου

Πάσχα είναι, άνοιξε και κανένα βιβλίο, παιδί μου

ανάγνωση

Ετοιμάζεις τα πράγματα για να φύγετε για το χωριό και σκέφτεσαι: Να τους βάλω μέσα στη βαλίτσα τα επαναληπτικά φυλλάδια ή όχι καλύτερα; Να διαβάσουν τώρα που δεν έχουν σχολείο τα παιδιά; Καλή ευκαιρία δεν είναι;

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Εάν απευθύνεις αυτά τα ερωτήματα στα παιδιά σου, εννοείται πως θα λάβεις ένα ηχηρό Όχι και πολλά απαξιωτικά βλέμματα.

Εάν ρωτάς εμένα, θα σου πω ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό, και ίσως το δικό σου χρειάζεται μια μικρή επανάληψη μέσα στις γιορτές.

Το καλύτερο όμως που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις βιβλία στη βαλίτσα, αλλά βιβλία εξωσχολικά. Να ρουφήξουν τα παιδιά γνώση, ψυχαγωγία, φαντασία, να μπουν σε άλλους, νέους κόσμους, να βρουν ερεθίσματα. Να μην κολλήσουν πάλι με το τάμπλετ.

Και εάν προσφέρεις κάποια δώρα σε ανίψια, παιδιά φίλων, βαφτιστήρια, κάνε τους, μαζί με όλα τα άλλα, δώρο ένα ωραίο βιβλίο.

Επίτρεψε στο παιδί ή στα παιδιά σου να ξεκουραστούν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν έθιμα της επαρχίας, να αναπνεύσουν οξυγόνο, να ηρεμήσουν από τα διαβάσματα.

Ένα βιβλίο όμως, εκεί, στο κομοδίνο, σίγουρα θα ανοιχτεί κάποια στιγμή. Και μόλις ανοιχτεί, θα αγαπηθεί.

Α, και μην ξεχάσεις να βάλεις στη βαλίτσα ένα βιβλίο και για σένα. Εσύ είσαι το ζωντανό παράδειγμα για τα παιδιά σου. Και σαφώς, ένα βιβλίο έχει πολλά περισσότερα να σου προσφέρει από τις ατελείωτες ώρες σερφαρίσματος στο Facebook.

Πηγή: Allyou.gr