Πασχαλινό τσουρέκι – για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Πασχαλινό τσουρέκι – για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

[babyPostAd]

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Υλικά συνταγής

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε σε μπολ την μαγιά μέσα στο γάλα και προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλιές ζάχαρη και αλάτι.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες σε δωμάτιο με θερμοκρασία περίπου 30 °C. Σε άλλη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, το γλυκάνισο και τη μαστίχα.
  3. Χτυπάμε σε μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι.
  4. Έπειτα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μισό στο αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε αρκετή ώρα πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί (οι νοικοκυρές την σκεπάζουν με καθαρή πετσέτα και από πάνω με κουβέρτες για να έχει πολύ ζέστη) για 1 ώρα.
  5. Έπειτα, ξαναζυμώνουμε χρησιμοποιώντας και το υπόλοιπο βούτυρο.
  6. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον. Παίρνουμε 3 κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε σε φιτίλια και πλέκουμε πλεξούδες. Τα τυλίγουμε σε κουλούρα και στο κέντρο βάζουμε το αυγό. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 45 λεπτά.

Πηγή:   cooklos.gr