Πάστα φλώρα: Ένα γλυκό που μυρίζει… μαμά!

Πάστα φλώρα: Ένα γλυκό που μυρίζει… μαμά!

Πάστα φλώρα

Ο πιο νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσετε τις μαρμελάδες που φτιάξατε με τα φρούτα της άνοιξης και του καλοκαιριού!

Αν αγαπάς τη μαρμελάδα, τότε αγαπάς και την πάστα φλώρα!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ!

[babyPostAd]Υλικά

225γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

1 αυγό

1 κρόκος αυγού

2 κ.σ. γάλα

1 βανίλια

3 ½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. baking powder

10 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Ξεκινάμε κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι με το baking powder. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ώσπου να ομογενοποιηθούν καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν το μίγμα μας αφρατέψει, συνεχίζουμε με το γάλα και τη βανίλια και έπειτα αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα υλικά μας. Όταν η ζύμη αρχίσει να σφίγγει, κλείνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder ζυμώνοντας παράλληλα με το χέρι. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ζύμη ελαστική και σχετικά μαλακή. Τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες που η μία θα έχει το διπλάσιο μέγεθος από την άλλη, κρατώντας τη μεγαλύτερη για να τη χρησιμοποιήσουμε ως βάση και τη μικρότερη για να κάνουμε σχέδια από πάνω.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 26 εκ. και τη στρώνουμε καλά με τα δάχτυλά μας για να πάει παντού και να ανασηκωθεί στα πλαϊνά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και τέλος με την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε κρατήσει, κάνουμε σχέδια σα «καγκελάκια» από πάνω.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C στον άερα για περίπου 30-35 λεπτά.

adfac4 346f5f560dd04cb28ea1ba1dde51c47d

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού, από το www.cookwithme.gr

Το διαβάσαμε στο:   mamamia.gr