Παιδί μου θα ήθελα να ήσουν…

Παιδί μου θα ήθελα να ήσουν…

little-boy-with-bicycle-on-wheat-field-at-sunset

Θα ήθελα να ήσουν ο καλύτερος μαθητής στην τάξη.

Θα ήθελα να ήσουν μελετηρός και με ενδιαφέροντα και με πολλούς στόχους.

Θα ήθελα να σου αρέσουν οι ξένες γλώσσες αλλά και τα αθλήματα.

Να έχεις πολλά χόμπι. Θα ήθελα να ήσουν πολύ μα πάρα πολύ ευγενικός. Να ανέχεσαι την θεία που έρχεται στο σπίτι, να τρως τα γλυκά κουταλιού που μας φέρνει για να την ευχαριστήσεις.

Στην μαμά που ψωνίζει στο ίδιο παιδικό κατάστημα με εμένα…

Θα ήθελα να είσαι τυπικός στην ώρα σου, αν γίνεται να πηγαίνεις και ένα τέταρτο νωρίτερα στα ραντεβού σου. Θα ήθελα να μην βάλεις σκουλαρίκι ούτε να φοράς αυτά τα ξεφτισμένα jean και τα κομμένα που είναι στη μόδα. Θα ήθελα να μην ακούς αυτή την ακαταλαβίστικη μουσική. Ούτε να σου αρέσουν αυτά τα πρότυπα που έχεις και που λατρεύεις.

Θα ήθελα να μην κάθεσαι όλη την ώρα στο κινητό, ούτε να στέλνεις συνέχεια μηνύματα στους φίλους σου. Θα ήθελα πολύ να μην έχεις λογαριασμό στο Facebook και να μην σπαταλάς χρόνο στον υπολογιστή. Θα ήθελα να σπουδάσεις, να γίνεις ο καλύτερος επιστήμονας, να βγάζεις χρήματα και να βρεις κάποιον καλό άνθρωπο να παντρευτείς.

 Ξέχασα τίποτα;

Μόνο ένα, πως εσύ δεν είμαι εγώ…

Πως εσύ δεν είσαι προέκτασή μου…

Πως εσύ δεν είσαι η δική μου σκέψη…

Αλλά έχεις τη δική σου ζωή και τα δικά σου όνειρα… και όσα και να θέλω εγώ, το ζήτημα είναι τι θέλεις εσύ… το ζήτημα είναι πως εσύ θέλεις τη ζωή σου και όχι πως θα ήθελα εγώ να ήσουν… Τότε ίσως γονείς και παιδιά θα ήμασταν όλοι πολύ πιο ευτυχισμένοι!

paidi.gr

Μπορεί να μην είμαι πια έγκυος αλλά κάποιες φορές νιώθω σαν έγκυος…

«Με τρομοκράτησαν και αναγκάστηκα να κάνω καισαρική»: Μια ελληνίδα μητέρα αποκαλύπτει