Το παιδί σας πρέπει να ξέρει τα παρακάτω πριν μείνει μόνο του στο σπίτι!

Το παιδί σας πρέπει να ξέρει τα παρακάτω πριν μείνει μόνο του στο σπίτι!

Το παιδί σας πρέπει να ξέρει τα παρακάτω πριν μείνει μόνο του στο σπίτι!

Τα παιδιά από την ηλικία των 6 αναρωτιούνται πότε θα μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι!

[babyPostAd]Ναι, σοβαρολογούμε! Η ηλικία στην οποία θα αφήσετε μόνο στο σπίτι το παιδί σας έχει να κάνει με την προσωπική επιλογή του κάθε  γονιού και από την ωριμότητα του κάθε παιδιού. Πριν μείνει το παιδί σας μόνο του στο σπίτι   πρέπει να ξέρει τα παρακάτω:

Να αντιδρά σε απρόοπτες καταστάσεις. Να μην πανικοβάλλεται και να ξέρει ποιον να καλέσει σε περίπτωση ανάγκης και φυσικά πως να βρίσκει άμεσες λύσεις.

Να γνωρίζει τις πρώτες βοήθειες και φυσικά να ξέρει πως να χρησιμοποιήσει το οικογενειακό φαρμακείο.

Να ξέρει τα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης. Το δικό σας , της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Φυσικά πρέπει να γνωρίζει και στοιχεία του σπιτιού σας όπως διεύθυνση και ξέρει πως τα αποκαλύπτουμε μόνο στο τηλέφωνο της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής. Εννοείται πως  του εξηγούμε πως δεν τηλεφωνούμε στην αστυνομία για πλάκα ή για φάρσα.

Αν χτυπήσει ο συναγερμός πρέπει να ξέρει τι να κάνει και πως να τον απενεργοποιήσει και να τον ξαναενεργοποιεί.

Πρέπει να μάθει τους διακόπτες του σπιτιού και να ξέρει ποιον να κλείσει όταν χρειάζεται. Φροντίστε στον πίνακα με τους διακόπτες να γράψετε σε κάθε έναν για που ακριβώς  προορίζεται.

Όταν δεν είστε σπίτι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί όλες τις συσκευές. Για παρέπει να χρησιμοποιεί μόνο τα μικροκύματα και όχι την κουζίνα κλπ.

Όταν χτυπάει το τηλέφωνο δεν πρέπει ποτέ να λένε ότι είναι μόνα τους στο σπίτι. Και επίσης δεν καλούμε φίλους μας στο τηλέφωνο για να έρθουν χωρίς να το ξέρουν οι γονείς.

Όταν χτυπάει  η πόρτα δεν ανοίγουμε σε κανέναν. Η μαμά και ο μπαμπάς έχουν κλειδιά. Άρα δεν περιμένουμε κάποιον άλλο για να ανοίξουμε την πόρτα.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή ή την καλωδιακή πείτε ότι δεν θα το χρησιμοποιεί όταν λείπετε ή βάλτε έναν κωδικό για να μην μπορεί να τον ανοίξει.

Τέλος όταν αποφασίσετε πως το παιδί σας είναι έτοιμο να μείνει μόνο του, πρέπει να το αφήνετε σταδιακά μόνο του και όχι πολλές ώρες από την πρώτη φορά.

Γκαλίτσιου Μαριάννα για το babyradio

Δείτε ακόμη:

Η πιο συγκινητική Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση!

«Η Θυσία της Μάνας» Μια διαφήμιση που θα σας συγκινήσει.

«H Μάνα»: Ένα συγκινητικό βίντεο που θα σας κάνει να αγκαλιάσετε τις μαμάδες…