Παιδικά κρυολογήματα: 5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτά

Παιδικά κρυολογήματα: 5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτά

1. Αυξήστε την κατανάλωση υγρών

Διατηρήστε το μικρό σας επαρκώς ενυδατωμένο και βεβαιωθείτε ότι έχει πάντα ένα φλιτζάνι νερό δίπλα του, ιδιαίτερα τη νύχτα!

[babyPostAd]2. Υγρό περιβάλλον

Αν το μικρό σας έχει βουλωμένη μύτη ή / και ξηρό βήχα, φροντίστε να υπάρχει ένας υγραντήρας στο χώρο ώστε να καθαρίζουν οι ρινικές δίοδοι και να διατηρούνται οι αεραγωγοί υγροί για την πρόληψη περαιτέρω ερεθισμών. Απλά να είστε προσεκτικοί ώστε να μην δημιουργηθεί πολλή υγρασία, κρατώντας την  πόρτα του υπνοδωματίου τους ανοικτή (ακόμα και τη νύχτα!)

3. Κρατήστε το κεφάλι τους ανασηκωμένο

Δώστε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να κοιμηθεί ώστε να μπορεί εύκολα να αναπνεύσει . Επίσης, αν το μικρό σας παλεύει για να φάει, ενώ είναι άρρωστο λόγω της συμφόρησης, συστήνεται να σερβίρετε τα γεύματα ενώ στέκεται όρθιο, καθώς αυτό θα βοηθήσει πραγματικά να ανοίξουν οι αεραγωγοί , διευκολύνοντας το μάσημα και την κατάποση.

4. Εισπνοή ατμού

Οι ενήλικες μπορούν να το κάνουν αυτό με την τοποθέτηση του κεφαλιού τους πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό και καλύπτοντας το κεφάλι τους με μια πετσέτα για να κλειδώσουν τον ατμό μέσα. Για τα μικρά παιδιά όμως προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος εγκαυμάτων, είναι προτιμότερο να κλείσετε το χώρο του ντουζ, να δημιουργήσετε υδρατμούς και  να αφήσετε το παιδί να αναπνέει στον ατμό. Είναι αποτλεεσματική και γρήγορη λύση, και μπορεί να είναι μεγάλη διασκέδαση για τα παιδιά!

5. Χορηγήστε αλατούχο διάλυμα

Για Τον Καθαρισμό Της Μύτης μπορεί να είναι απαραίτητες οι πλαστικές αμπούλες φυσιολογικού ορού ή η χρήση ενός ισότονου αλατούχου διαλύματος που κυκλοφορεί στα φαρμακεία και είναι προσαρμοσμένο στην κατάλληλη πυκνότητα άλατος για την πρόληψη του ερεθισμού της μύτης, περιέχοντας ένα συστατικό με ενυδατικές ιδιότητες. 

Πηγή:   mamastv.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κοξάκι: Τι είναι και πώς θα προστατευθείτε!

Γαστρεντερίτιδα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πυρετός: Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι – Πότε να συμβουλευτείτε γιατρό