Πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να δίνετε σε ένα μωρό

b7b1-bebeΑλάτι

Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσετε αλάτι στο φαγητό του μωρού σας γιατί το λαμβάνει από τις ίδιες τις τροφές που τρώει. Η προσθήκη αλατιού πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά του μωρού, καθώς δεν είναι ακόμα τόσο ώριμα για να διυλίσουν το επιπλέον αλάτι.

Ζάχαρη 

Η ζάχαρη ως υδατάνθρακας περιέχεται επίσης σε πολλές τροφές που καταναλώνει σε μία τέτοια ηλικία το μωρό σας. Ακόμα και το μητρικό γάλα περιέχει, γι’ αυτό δεν είναι αναγκαία η προσθήκη φυσικής ζάχαρης. Δεν προσφέρετε τίποτα στο μωρό σας δίνοντας του ζάχαρη από αυτήν την ηλικία, αντιθέτως το καταδικάζετε να εμφανίσει από πολύ μικρό τερηδόνα ενώ το πιθανότερο είναι να γίνει παχύσαρκος ενήλικας όπως έχει αποδειχτεί από μελέτες.

Μέλι 

Τα οφέλη του μελιού είναι πολυάριθμα και αδιαμφισβήτητα αλλά πρέπει να  περιμένετε λίγο ακόμα για να φάει μέλι το μωρό σας. Ο μόνος λόγος που αποφεύγεται το μέλι σε μικρές ηλικίες είναι ότι υπάρχει κίνδυνος αλλαντίασης.

Ξηροί καρποί 

Ακόμη μια τροφή πολύ ευεργετική που όμως είναι απαγορευτική για τα μωρά. Οι ξηροί καρποί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ενώ αποτελούν τη συνηθέστερη αιτία πνιγμού για τα μικρά παιδιά.

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος για να νοστιμίσετε ένα φαγητό αλλά εννοείται πως δεν πρέπει να βάζετε μπαχαρικά στο φαγητό του μωρού σας. Το πεπτικό σύστημα ενός μωρού μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχει ωριμάσει τόσο για να δέχεται κάτι τόσο έντονο σαν τροφή.

Διαβάστε ακόμη:

Πως θα εμπλουτίσετε τη διατροφή του παιδιού σας με σίδηρο;

Οι 10 σωστές και λάθος επιλογές στην παιδική διατροφή!

Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές πρωινού για τα παιδιά σας !