Πεπόνι: Οι ευεργετικές ιδιότητές του

Η μυρωδιά του μας ταξιδεύει νοερά σε παραθαλάσσια μέρη, όπου η ανεμελιά έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η υπέροχη γεύση του δεν είναι όμως το μοναδικό κίνητρο για να το εντάξουμε στη διατροφή μας, αφού το πεπόνι διαθέτει… θαυματουργές ιδιότητες.

Πρόκειται για ένα φρούτο με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (90%), το οποίο συμβάλλει στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού. Άλλωστε, όταν το σώμα αντιλαμβάνεται ότι στερεύουν τα αποθέματά του σε υγρά αντιδρά με κατακράτηση. Αυτό έχει αποτέλεσμα να εμφανίζεται στα επίμαχα σημεία η ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Σύμμαχοι στην αντιμετώπιση του ίδιου προβλήματος είναι και η βιταμίνη C, η οποία βοηθά μεταξύ άλλων στη σύνθεση του κολλαγόνου, καθώς και τα καροτενοειδή χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση.

Ένα ακόμη θετικό είναι πως το πεπόνι έχει πολύ λίγες θερμίδες. Συγκεκριμένα, μόλις 34 ανά 100 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει πως είναι χορταστικό χωρίς να μας παχαίνει. Σύμφωνα επίσης με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, ενεργοποιεί το μεταβολισμό.
Τέλος, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1 και Β3 που τονώνουν τον οργανισμό και του χαρίζουν ενέργεια.

Real.gr