Ποια φρούτα και λαχανικά μπαίνουν στο ψυγείο & ποια μπορείτε να αφήσετε εκτός

Ποια φρούτα και λαχανικά μπαίνουν στο ψυγείο & ποια μπορείτε να αφήσετε εκτός

Θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα κερδίσετε γεύση αν αποθηκεύετε τα φρέσκα προϊόντα στην κατάλληλη θερμοκρασία.

[babyPostAd] Ορισμένα φρούτα και λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο (σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου και κάτω), ενώ άλλα μπορείτε να τα αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας ή σε κάποια σκοτεινή και δροσερή γωνιά του σπιτιού μέχρι να τα καταναλώσετε.

Αρχικά, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, δεν πρέπει να πλένετε, να ξεφλουδίζετε ή να κόβετε ένα φρούτο ή λαχανικό μέχρι τη στιγμή που θα το καταναλώσετε –με μοναδική εξαίρεση το μαρούλι και άλλα φυλλώδη λαχανικά. Τα κομμένα ή ξεφλουδισμένα φρούτα και λαχανικά πρέπει πάντα να αποθηκεύονται στο ψυγείο.

Ποια προϊόντα αποθηκεύονται σε σκιερό και δροσερό μέρος

Σε ένα ντουλάπι ή σε κάποια γωνιά της κουζίνας που δεν τη βλέπει φως μπορείτε να τοποθετήσετε:

– τα κρεμμύδια

– το σκόρδο

– τα εσαλότ

– τις πατάτες & τις γλυκοπατάτες

– το καρπούζι

Ποια προϊόντα αποθηκεύονται στο ψυγείο

Σε πλαστική σακούλα με τρύπες, στο συρτάρι του ψυγείου, μπορείτε να τοποθετήσετε:

– τα μήλα & τα αχλάδια

– τα παντζάρια (αφού αφαιρέσετε τα φύλλα τους)

– τα μούρα, τα κεράσια & τα σταφύλια

– το μπρόκολο & το κουνουπίδι

– τα καρότα

– το σέλινο

– το καλαμπόκι

– το αγγούρι, τις μελιτζάνες & τις πιπεριές

– τα φρέσκα βότανα (εκτός από τον βασιλικό)

– τα φασολάκια

– το μαρούλι & τα άλλα φυλλώδη λαχανικά (ξεπλύνετε καλά, στεγνώστε τα και τυλίξτε τα σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας πριν τα τοποθετήσετε σε πλαστική σακούλα)

– το πεπόνι

– τα μανιτάρια (χωρίς να τα πλύνετε, στο δοχείο τους ή σε χάρτινη σακούλα)

Ποια προϊόντα αποθηκεύονται στον πάγκο της κουζίνας

Εφόσον δεν εκτίθενται στον ήλιο, στην υγρασία και στη ζέστη, μπορείτε να αφήσετε σε ένα μπολ επάνω στον πάγκο:

– τις μπανάνες

– τα εσπεριδοειδή (λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ)

– το αβοκάντο, τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα & τα δαμάσκηνα

– τις ντομάτες

Αν είναι πολύ ώριμα, τοποθετήστε τα στο ψυγείο για συντήρηση μεγαλύτερης διάρκειας.

Έξτρα tips

– Κρατήστε χωριστά τα μήλα, τις μπανάνες και τα αχλάδια από άλλα φρούτα, καθώς απελευθερώνουν αιθυλένιο, το οποίο θα κάνει τα υπόλοιπα προϊόντα να ωριμάσουν και να χαλάσουν πιο γρήγορα

– Να αποθηκεύετε χωριστά τα φρούτα από τα λαχανικά

Πηγή:onmed.gr