Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη των νέων μαμάδων;

SADMOM88

Το να είσαι μαμά δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς υπάρχουν πολλά κοινά λάθη που κάνουν όλες οι νέες μαμάδες και πρέπει να προσέχουν έτσι ώστε να τα αποφεύγουν. Στην πραγματικότητα τα λάθη αυτά δεν είναι και τόσο σοβαρά καθώς θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερες. Ποια είναι λοιπόν τα λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες.

1Προσπαθούν να αναρρώσουν πολύ γρήγορα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των νέων μαμάδων είναι ότι προσπαθούν να αναρρώσουν πολύ γρήγορα από την γέννα. Όλες οι νέες μαμάδες προσπαθούν να αναλάβουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους πολύ γρήγορα και δεν δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στο σώμα τους να αναρρώσει και να επανέλθει σταδιακά.

2Κόβουν τα νύχια του μωρού όταν είναι ξύπνιο

Είναι ένα λάθος που το κάνουν όλες οι νέες μαμάδες χωρίς να το θεωρούν λάθος .Δοκιμάστε να το κάνετε ενώ κοιμάται και θα δείτε ότι τόσο καιρό ταλαιπωρούσατε και τον μωρό σας αλλά και εσάς.

3Υποτιμούν τους εαυτούς τους

Δυστυχώς συχνά οι νέες μαμάδες υποτιμούν τους εαυτούς τους. Το να φροντίσετε ένα μωρό είναι δύσκολο και για αυτό θα πρέπει να θυμάστε ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα από την μαμά του. Μην νομίζετε ότι είστε κακή μητέρα επειδή καμιά φορά κάνετε λάθη. Είστε μια μαμά που αγαπάει το μωρό της και ο σύζυγός σας αλλά και το μωρό σας χρειάζονται την αυτοπεποίθησή σας.

4Αφήνουν τον μπαμπά έξω από αυτό

Ο μπαμπάς είναι και αυτός γονιός και δεν πρέπει να τον αφήνετε έξω από αυτό. Πρέπει να συμπεριλάβετε τον μπαμπά σε όλες τις καταστάσεις, καθώς θα δείτε πόσο καταπληκτική σχέση θα αποκτήσει με το μωρό και πόσο θα δεθούν μεταξύ τους. Φροντίστε να τον βάζετε να ασχολείται με το μωρό όσο πιο συχνά γίνεται.

5Δεν ρωτούν

Είναι λογικό να έχετε πολλές ερωτήσεις και για αυτό δεν πρέπει να φοβάστε να τις κάνετε. Μην θεωρείτε ότι οι ερωτήσεις σας είναι χαζές, γιατί δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Για αυτό υπάρχουν οι παιδίατροι και οι γιατροί για να σας λύνουν όλες σας τις απορίες.

6Αφήνουν το μωρό να συνηθίζει μόνο σε μια πιπίλα

Οι περισσότερες νέες μαμάδες αφήνουν το μωρό τους να συνηθίζει σε μια πιπίλα κάτι το οποίο είναι λάθος. Δοκιμάστε να την αλλάζετε κάθε βδομάδα για να συνηθίζει σε διαφορετικά είδη κάθε φορά. Αν δεν το κάνετε το μωρό απορρίπτει όλα τα υπόλοιπα είδη πιπίλας και αν θέλετε να την αντικαταστήσετε σε περίπτωση φθοράς δεν θα μπορείτε.

7Φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια

Αν σκοπεύετε να θηλάσετε μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα κάποια στιγμή. Δεν πρέπει να ντρέπεστε για αυτό , γιατί ο θηλασμός είναι κάτι φυσικό. Δεν θηλάζουν με ευκολία όλες οι μαμάδες από την αρχή, για αυτό μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια.

Όπως έχουμε πει δεν χρειάζεται να είστε τέλεια, αλλά πρέπει να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό. Εσείς τι λάθη κάνετε;

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα