Οι πιο εντυπωσιακές προτάσεις για μπαλαγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών

Οι πιο εντυπωσιακές προτάσεις για μπαλαγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών

μπαλαγιάζ

Το μπαλαγιάζ είναι μια τεχνική βαφής των μαλλιών που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Έχει αγαπηθεί από γυναίκες κάθε ηλικίας, αφού το αποτέλεσμα που δημιουργεί είναι πολύ φυσικό.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd] Το balayage μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά κάθε απόχρωσης. Απλά όσο μεγαλύτερο μήκος διαθέτετε, τόσο πιο αισθητό θα είναι και το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής βαψίματος.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις για μπαλαγιάζ στα μαλλιά που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αναζητήστε λοιπόν έναν έμπειρο κομμωτή και εξηγήστε του τι ακριβώς θέλετε. Αυτός θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η επιλογή του ειδικού που θα αναλάβει την βαφή στα μαλλιά σας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αν ο κομμωτής δεν γνωρίζει απόλυτα την τεχνική του balayage στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σας κάνει ανταύγειες, κάτι που δεν είναι το ίδιο. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να καταστραφούν οι άκρες των μαλλιών σας από την λάθος χρήση του προϊόντος ξανοίγματος και να δημιουργηθεί ψαλίδα.

Τι είναι το balayage;

Η τεχνική του μπαλαγιάζ χαρίζει στα μαλλιά ένα ομοιόμορφο ξάνοιγμα στις άκρες τους. Το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι πολύ φυσικό και μοιάζει σα να έχουν ανοίξει οι άκρες των μαλλιών από τον ήλιο.

Μπαλαγιάζ (2)

Το balayage είναι μια γαλλική λέξη που σημαίνει «σαρώνω» και στην προκειμένη περίπτωση «βάφω». Ο σκοπός της τεχνικής αυτής βαφής μαλλιών είναι η διατήρηση του φυσικού χρώματος και η προσθήκη φωτεινότητας στα χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Δεν είναι ανταύγειες, ούτε όμπρε, αλλά μια πιο ήπια και όμορφη τεχνική για να βάψετε τα μαλλιά σας και να τους δώσετε μια εντυπωσιακή και υγιή εμφάνιση.

Η τεχνική του μπαλαγιάζ προτιμάται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα μαλλιά ούτως ή αλλιώς ξανοίγουν από τον ήλιο. Επομένως το βάψιμο αυτό είναι ακόμη πιο φυσικό.

Κι επειδή η εφαρμογή της τεχνικής αυτής γίνεται κυρίως προς τις άκρες των μαλλιών και δεν επηρεάζει τις ρίζες, είναι πολύ πιο εύκολη στην συντήρηση. Ακόμη κι αν τα μαλλιά σας μακρύνουν και βγει η ρίζα, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό και δεν θα φαίνεται κάποια διαφορά.

Από εκεί και πέρα εσείς κρίνετε πότε πιστεύετε πως θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία της τεχνικής του balayage.

Πως γίνεται το μπαλαγιάζ;

Μπαλαγιάζ (3)

Το balayage δεν γίνεται με την ίδια τεχνική που γίνονται οι ανταύγειες και δεν χρειάζεται αλουμινόχαρτο ή ειδικά σκουφάκια. Το προϊόν ξανοίγματος ή η βαφή που έχετε επιλέξει εφαρμόζεται επιφανειακά στην τρίχα με κοφτές και ελεύθερες κινήσεις χωρίς καθορισμένους κανόνες. Η εφαρμογή της ξεκινάει λίγο πιο κάτω από τις ρίζες, φθάνοντας μέχρι τις άκρες των μαλλιών.

Η τεχνική του μπαλαγιάζ γίνεται με χτένα, πινέλο ή free hand και όσο πλησιάζετε προς τις άκρες η ένταση του χρώματος δυναμώνει. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται και το πιο φυσικό ξάνοιγμα του χρώματος των μαλλιών.

Balayage vs ombre:

Μπαλαγιάζ (4)

Το όμπρε βάψιμο των μαλλιών δημιουργεί μια διαβάθμιση χρώματος από την πιο σκούρα προς την ανοιχτότερη απόχρωση. Αντιθέτως, το μπαλαγιάζ δημιουργεί ένα πιο φυσικό ξάνοιγμα των μαλλιών που μοιάζει σα να έχει δεχθεί το άγγιγμα του ήλιου.

Balayage vs ανταύγειες:

Μπαλαγιάζ (5)

Μπορεί εκ πρώτης οι ανταύγειες και το μπαλαγιάζ να σας φαίνονται ίδια, ωστόσο το αποτέλεσμα της εφαρμογής κάθε μιας τεχνικής είναι διαφορετικό.

Οι ανταύγειες έχουν ένα πιο καθορισμένο μοτίβο και εφαρμόζονται με μεγαλύτερη προσοχή. Από την άλλη μεριά, το balayage εφαρμόζεται πιο ελεύθερα σε μεγάλες τούφες μαλλιών, δημιουργώντας ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Το μπαλαγιάζ δεν εφαρμόζεται από τις ρίζες των μαλλιών, όπως γίνεται με τις ανταύγειες, αλλά από πιο κάτω. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το balayage συντηρείται για περισσότερο καιρό απ’ ότι οι ανταύγειες, στις οποίες αρχίζει μετά από λίγο να ξεχωρίζει η ρίζα.

Στις ανταύγειες χρησιμοποιείται αλουμινόχαρτο για να ξεχωρίζουν οι τούφες με την βαφή από τις υπόλοιπες λόγω της έντονης συνήθως διαφοράς του χρώματος. Από την άλλη μεριά, στο balayage υπάρχει μια διαφορά λίγων τόνων χρώματος και μια πιο ομοιόμορφη όψη. Γι’ αυτό δεν χρησιμοποιείται αλουμινόχαρτο για τον διαχωρισμό των μαλλιών.

Τέλος, το μπαλαγιάζ τείνει να προσθέτει βάθος και διάσταση στα μαλλιά, ενώ οι ανταύγειες πλαισιώνουν το πρόσωπο και τονίζουν το βασικό χρώμα των μαλλιών.

Αντίστροφο balayage στα μαλλιά:

Μπαλαγιάζ (6)

Πέρα από την κλασσική και φυσική μορφή του μπαλαγιάζ με τις πιο ανοιχτές άκρες των μαλλιών υπάρχει και η μορφή του αντίστροφου μπαλαγιάζ. Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για μια ομοιόμορφη βαφή μαλλιών που έχει ανοιχτότερες ρίζες και πιο σκούρες άκρες.

Μπαλαγιάζ σε κοντά μαλλιά:

Η τεχνική του balayage μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου αποτελεσματικά στα κοντά μαλλιά. Δείτε 3 υπέροχες ιδέες για μπαλαγιάζ σε καρέ μαλλιά κάθε απόχρωσης.

Μπαλαγιάζ σε μακριά μαλλιά:

Κάνοντας balayage στα μακριά μαλλιά σας μπορείτε να κάνετε την εμφάνιση σας πολύ πιο εντυπωσιακή και λαμπερή. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο φωτεινά και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φυσικό. Δείτε 3 παραδείγματα με την εφαρμογή της τεχνικής του μπαλαγιάζ σε κάθε χρώμα μαλλιών.

Μπαλαγιάζ σε βαμμένα μαλλιά:

Και βέβαια μπορεί το balayage να εφαρμοστεί σε βαμμένα μαλλιά, απλά θα πρέπει να γίνει με προσοχή για να μην αποκτήσετε κατεστραμμένες άκρες, διατηρώντας την υγεία των μαλλιών σας.

Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να προσέξετε πολύ την επιλογή του κομμωτή που θα κάνετε. Θα πρέπει να είναι έμπειρος και να γνωρίζει πως γίνεται το μπαλαγιάζ σε κάθε απόχρωση μαλλιών.

Μπαλαγιάζ σε καστανά μαλλιά:

Μπαλαγιάζ σε μαύρα μαλλιά:

Μπαλαγιάζ σε ξανθά μαλλιά:

Μπαλαγιάζ με γκρι μαλλιά:

Που κυμαίνονται οι τιμές για Balayage:

Υπάρχουν κομμωτήρια που κάνουν προσφορές στις τιμές τους για μπαλαγιάζ ξεκινώντας από τα 20 ευρώ. Ωστόσο κάθε κομμωτής έχει τον δικό του τιμοκατάλογο. Τηλεφωνήστε ή επισκεφθείτε το κομμωτήριο που σας ενδιαφέρει για να ρωτήσετε σχετικά με τις τιμές και τις προσφορές που έχουν για την τεχνική του balayage.