Το πιο νόστιμο finger food για τα μωρά μας: Μπαλάκια λαχανικών!
Αυτές οι μικρές μπάλες είναι ένας φανταστικός τρόπος για να “κρύψετε” τα λαχανικά και είναι ιδανικά για φαγητό. Είναι επίσης ιδανικά για να μπαίνουν κατάψυξη και να τα βγάζετε πολυάσχολες μέρες!
[babyPostAd]Υλικά:
- 1 μεγάλη λευκή πατάτα (περίπου 440 γρ)
- 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. καρότο, τριμμένο
- 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. καφέ μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 40 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κ.γ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.γ σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 1-2 κουταλιές απλό αλεύρι
- 2 κ.σ ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
- Ψήστε την πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει και κόψτε την στην μέση για να αφαιρέσετε τη σάρκα – θα βγει περίπου 250 γρ.
- Βάλτε την πατάτα και τα υπόλοιπα συστατικά (εκτός από το αλεύρι και το λάδι) στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων και τεμαχίστε τα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, αλατοπιπερώστε (αν θέλετε) και το πλάστε 15 ίσες μπάλες.
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ και αλευρώστε τις μπάλες ελαφρά. Μεταφέρετέ τα στο ταψί και έπειτα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίστε τις μπάλες για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και να ζεσταθούν.
- Σερβίρετε με μπαστουνάκια αγγουριού και ντοματίνια ή φτιάξτε μια σως με μαγιονέζα με γλυκιά σάλτσα τσίλι.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή