Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί σ’ ένα σοκολατένιο cheesecake;

Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί σ’ ένα σοκολατένιο cheesecake;

Υλικά

Για τη βάση:

Βιολογικό γάλα για βρέφη και νήπια – Αγνότητα και Υψηλή Διατροφική Αξία

[babyPostAd]Για το cheesecake:

Για το topping

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μίξερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  2. Πιέζουμε το μείγμα με τα ψίχουλα στο κάτω μέρος του ταψιού και ψεκάζουμε ελαφρώς τις άκρες με ένα αντικολλητικό spray. Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  1. Λιώνουμε τα 283 γρ. ψιλοκομμένα σοκολατάκια και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το κρεμμώδες τυρί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τις 2 κούπες κρέμα μέχρι να γίνει μαλακή και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμώδες τυρί (αυτό στο πρώτο μπολ) και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  5. Διαχωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσες μερίδες σε δυο ξεχωριστά δοχεία.
  6. Στο πρώτο προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ’ τη βάση μας.
  7. Έπειτα ρίχνουμε προσεκτικά και το υπόλοιπο μισώ και απλώνουμε μαλακά με ένα κουτάλι.
  8. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το topping

  1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ανακατεύουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε πάνω απ’ το cheesecake μας.

Πηγή:ipop.gr