Πείραμα φοιτήτριας αποδεικνύει πώς το μητρικό γάλα καταπολεμά τους ιούς!

Πείραμα φοιτήτριας αποδεικνύει πώς το μητρικό γάλα καταπολεμά τους ιούς!

Breastfeeding Agitation

Η 31χρονη Vicky Greene είναι μαμά και φοιτήτρια Βιοεπιστημών στο Ντεβόν της Αγγλίας. Όταν ανέλαβε μια εργασία για το μάθημα της Μικροβιολογίας, μάλλον ούτε η ίδια φανταζόταν ότι θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Μέσα από το πείραμα που διεξήγαγε, προσπάθησε να δείξει πόσο σημαντικά είναι τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος για τα μωρά και πώς δυναμώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα:

[babyPostAd]Το σύντομο μήνυμά της όπου εξηγεί τι κάνει είναι το ακόλουθο:

«Ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα σας! Προσπαθώ ν’ απαντήσω σε όλους αλλά είστε εκατοντάδες. Κάντε υπομονή και θα έχετε απάντησή μου.

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια Βιοεπιστημών και έχω αναλάβει μια εργασία για το μάθημα της μικροβιολογίας αναφορικά με το μητρικό γάλα. Το πρώτο δείγμα (BmA) περιέχει γάλα από μια μητέρα που θηλάζει το 15 μηνών μωρό της και το δεύτερο δείγμα (BmB) από μια μαμά που θηλάζει το 3χρονο παιδί της.

Θα κάνω το ίδιο και για το πρωτόγαλα τις ερχόμενες εβδομάδες.

Είμαι πολύ περήφανη. Στη φωτογραφία, έχουμε 9 τρυβλία Πέτρι (σημ: τα μικρά “πιάτα” που χρησιμοποιούν οι βιολόγοι), τα οποία περιέχουν τον ιό Μικρόκοκκο luteus. Τα άσπρα σημάδια στο κέντρο τους είναι δίσκοι βουτηγμένοι στα δύο δείγματα του μητρικού γάλακτος. Βλέπετε το κενό που υπάρχει γύρω τους; Στο σημείο αυτό οι πρωτεΐνες του μητρικού γάλακτος έχουν αναστείλει τη δράση των βακτηρίων. Είμαι ενθουσιασμένη! Το ίδιο συνέβη και με το βακτήριο του E. Coli αλλά και του MRSA. Το μέλλον αναμένεται λαμπρό, το μέλλον είναι το μητρικό γάλα».

Πηγή:  4moms.gr

Διαβάστε ακόμη:

Το μητρικό γάλα περιέχει πάνω από 700 είδη βακτηρίων

Το μητρικό γάλα θεράπευσε το γιο της που γεννήθηκε χωρίς καρδιακό παλμό…

Μητρικό γάλα ή αλλιώς λευκό αίμα