Πλανητάριο | Όλα τα πρωινά του Σαββατοκύριακου είναι αφιερωμένα στα παιδιά!

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου στη Λεωφόρο Συγγρού υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και φίλες με όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις παραστάσεις (η μία αμέσως μετά την άλλη) γεμάτες από περιπέτειες στη Γη και στο Διάστημα!

Όλα τα πρωινά Σαββάτου και Κυριακής από 14 Σεπτεμβρίου 2019 η παιδική ζώνη διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 10:30 το πρωί ξεκινάει με την πολυβραβευμένη παράσταση «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας», που απευθύνεται σε παιδιά 5-9 ετών. Οι δύο ήρωες, ο Τζέιμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από το Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από το Βόρειο Πόλο, συναντιούνται για πρώτη φορά στους πάγους της Αρκτικής. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης! Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν!

Στις 11:30 ακολουθεί η εντυπωσιακή συνέχεια «Lucia: Το μυστικό των Πεφταστεριών». Στην παράσταση αυτή οι δύο φίλοι συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα με το Polaris, το αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους. Χτυπημένοι από ένα μετεωρίτη, θα προσγειωθούν απότομα στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι και από εκεί έως τη ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη! Με οδηγό τους την υπόθεση, την παρατήρηση και την ανάλυση, βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν και επιστρέφουν με ασφάλεια στην Γη! Η παράσταση αυτή απευθύνεται επίσης σε παιδιά 5-9 ετών.

Στις 12:30 τη σκυτάλη παίρνει «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», μία παράσταση για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους από 10 ετών και άνω. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στη Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Παρουσιάζοντας με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο από τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων, η νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» εστιάζει και στην επικρατέστερη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι χάθηκαν από προσώπου της Γης εξαιτίας της συντριβής στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια. Πόσο πιθανό είναι άραγε ένα αντίστοιχο σενάριο μελλοντικής εξαφάνισης των ειδών που ζουν σήμερα στον πλανήτη μας;

Η τιμή του εισιτηρίου για τις ψηφιακές παραστάσεις θόλου είναι 6 ευρώ (μειωμένο 4 ευρώ), ενώ για τις ταινίες θόλου είναι στα 8 ευρώ (μειωμένο 5 ευρώ).

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ.