Πληρώνονται επίδομα ενοικίου, προνοιακά – Αύριο το επίδομα παιδιού Α21

Ξεκινάει σήμερα η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα ενοικίου, τα προνοιακά επιδόματα, ενώ από αύριο θα ξεκινήσει η πίστωση για το επίδομα παιδιού και την δ΄δόση 2019. Η απεργία που είναι σε εξέλιξη σήμερα ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στις πιστώσεις.

Το Επίδομα Ενοικίου μηνός Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί. Όπως γίνεται σε κάθε πληρωμή, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από σήμερα Τρίτη 24/9 από τις απογευματινές ώρες, αν και λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει οι τραπεζοϋπάλληλοι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Το επίδομα ενοικίου θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και την 31 Αυγούστου και έχει εγκριθεί. Για να εγκριθεί η αίτηση, απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Επίσης για αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πίστωση για τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ σε πάνω από 153.000 δικαιούχους. Και σε αυτή την πληρωμή τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από σήμερα τις απογευματινές ώρες.

Επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για την πληρωμή της δ’ δόσης στο επίδομα παιδιού Α21 δημοσιεύθηκε χτες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του οργανισμού ώστε να ενημερωθούν οι δικαιούχοι γονείς για το πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, το Επίδομα Παιδιού (Α21) καταβάλλεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλαν φέτος αίτηση Α21 μεσω Taxisnet, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή αφορά το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα. Η πίστωση του επιδόματος θα ξεκινήσει από αύριο Τετάρτη 25/9 τις απογευματινές ώρες.