Ποια σχολεία θα έχουν φέτος κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο | Δείτε τη λίστα

Φωτογραφία: mothersblog.gr

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά, κρίνεται αναγκαία σε πολλά σχολεία, η παρουσία κοινωνικού λειτουργού ή ψυχολόγου.

Διαβάστε ακόμα:
Ψυχολόγοι στα σχολεία σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση

Προβλήματα στη συμπεριφορά των παιδιών, μαθησιακές δυσκολίες που οδηγούν το παιδί σε απρόβλεπτες συμπεριφορές εντός του σχολείου,καθιστούν το ρόλο του κοινωνικού λειτουργού ή του ψυχολόγου, πιο απαραίτητο από ποτέ.

Και αυτή λοιπόν την σχολική χρονιά, σε πολλές σχολικές μονάδες θα τοποθετηθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Σε κάθε ομάδα σχολείων τοποθετείται ένας ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23.

Εντός 5 ημερών από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας καταρτίζει εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο καθορίζεται συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, κατά την οποία θα ασκεί τα καθήκοντά του, σε κάθε μια από τις πέντε (5) σχολικές μονάδες που έχει τοποθετηθεί.

Το πρόγραμμα υποβάλλεται στους διευθυντές των σχολικών μονάδων της ομάδας τοποθέτησης και ο διευθυντής της πολυπληθέστερης σχολικής μονάδας σε μαθητικό πληθυσμό υποβάλλει το πρόγραμμα στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης κοινοποιεί το πρόγραμμα στα οικεία ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και Κ.Ε.Σ.Υ.

Το έργο των ψυχολόγων υποστηρίζεται και εποπτεύεται από το οικείο Κ.Ε.Σ.Υ., ο προϊστάμενος του οποίου οργανώνει συναντήσεις των ψυχολόγων για το σκοπό αυτό.

Ο ψυχολόγος υποβάλλει έκθεση στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας της αρμοδιότητάς του, όπου περιγράφονται οι δράσεις τις οποίες έχει οργανώσει, οι ενημερώσεις – επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και ενέργειες στις οποίες έχει προβεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπουργική απόφαση 142628/ΓΔ4 (ΦΕΚ 3032/2017 τ.Β΄) «Καθήκοντα και αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

Η ανωτέρω έκθεση υποβάλλεται από τον διευθυντή του σχολείου στο οικείο Κ.Ε.Σ.Υ. και φυλάσσεται στο αρχείο του σχολείου.

Ο ψυχολόγος συμμετέχει στο σύλλογο Διδασκόντων και στην Ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Μαθητών, αρκεί αυτό να μην παρεμποδίζει την άσκηση των καθηκόντων του και δεν υποχρεούται να αναλαμβάνει καθήκοντα και αρμοδιότητες διοικητικής φύσεως και δεν του ανατίθενται καθήκοντα που σχετίζονται με διδακτικό ή εξωδιδακτικό έργο (εφημερίες, αναπληρώσεις κ.ά.).

Η κάλυψη των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί με πρόσληψη μελών Ε.Ε.Π. που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων από τους πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. του κλάδου ΠΕ23 ψυχολόγων.

Για να δείτε αν το σχολείο της περιοχής σας θα έχει ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό δεν έχετε παρά να δείτε την ακόλουθη λίστα:

Καθορισμός σχολικών μονάδων τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών κλάδου ΠΕ30.

Καθορισμός ομάδων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες ασκούν καθήκοντα μέλη ΕΕΠ του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων.

Διαβάστε ακόμα: