Ποια τα οφέλη της γυμναστικής κατά την εγκυμοσύνη;

Γράφει η Παναγιώτα Βαβαρούτα, Γυμνάστρια από το TheHealthLab τον επιστημονικό συνεργάτη του babyradio σε θέματα διατροφής και wellness.


Μελλοντικές μανούλες, το πρώτο σας βήμα είναι να κάνετε ένα γρήγορο τηλεφώνημα στην/ον γυναικολόγο σας και έπειτα από έγκριση το δεύτερο βήμα είναι να φορέσετε τα αθλητικά σας, να βρείτε τον/ην κατάλληλο/η σύμβουλο-γυμνάστρια και να ξεκινήσετε γυμναστική!

Όσες είστε οι τυχερές να ασχοληθείτε με κάποιου είδους άσκηση, μακάρι να ξέρατε πόσο καλό θα κάνετε σε εσάς και στο μικρούλι που περιμένετε.

Με την ενασχόλησή σας με τη γυμναστική θα καταφέρετε:

  • Να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα
  • Να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη της κύησης
  • Να δυναμώσετε τους μύες της πλάτης και των ραχιαίων ώστε να μπορείτε να υποστηρίζετε το μωρό στην κοιλιά σας με μια σωστή στάση σώματος
  • Να κρατάτε ενεργοποιημένες και τις υπόλοιπες μυικές ομάδες του σώματός σας για να είστε λειτουργικές
  • Να αποφύγετε πιθανόν στρες που μπορεί να δημιουργηθεί λόγω της κατάστασής σας, να έχετε μια καλή ψυχολογία αφού πολύ συχνή είναι η περίπτωση κατάθλιψης

Και γενικότερα να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον για εσάς και το μωρό σας.

Ενδεικτικές μορφές άσκησης είναι το κολύμπι, η μέθοδος pilates, το γρήγορο περπάτημα, οι διατατικές ασκήσεις κ.α. έπειτα από την καθοδήγηση κάποιου καθηγητή φυσικής αγωγής.

Η γυμναστική που θα επιλέξετε θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις παρακάτω προϋποθέσεις οι οποίες είναι η καρδιακή συχνότητα που θα αναπτύξετε να είναι σε χαμηλή ένταση, δηλαδή να φτάνει μέχρι 140 παλμούς/λεπτό και να γίνετε πάντα κάτω από την επιτήρηση του γιατρού σας.

Απαραίτητο είναι να πίνετε άφθονο νερό και να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, να νιώθετε άνετα μέσα στα ρούχα σας και να αποφεύγετε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

Προσοχή σε περίπτωση αδιαθεσίας ή κάποιας άλλης ανησυχητικής ένδειξης σταματήστε και ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας!

#STRONGMOMSTRONGBABY

Διαβάστε ακόμα: