Ποιο κούρεμα ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας;

Ψάχνετε για να κάνετε μια ανανέωση και σκέφτεστε να αλλάξετε τα μαλλιά σας; Ωστόσο δεν ξέρετε τι σας ταιριάζει και θέλετε μια επιπλέον γνώμη; Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ποιο κούρεμα ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και τι να αποφύγετε!

Έχετε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα προσώπου; Μακρύ ή σε σχήμα καρδιάς; Κάθε σχήμα προσώπου χρειάζεται και το κατάλληλο κούρεμα που θα αναδείξει τα δυνατά του στοιχεία και θα απαλύνει τα αδύνατα του.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ειδικούς το οβάλ πρόσωπο είναι το ιδανικό, διότι διαθέτει την κατάλληλη συμμετρία. Αυτό μάλιστα το σχήμα αποτελεί και το κλειδί στην επιλογή του κουρέματος που θα πρέπει να κάνετε για να εντυπωσιάσετε τα πλήθη. Κι αυτό διότι, οι ειδικοί επιθυμούν να επιλέγουν χτενίσματα και κουρέματα που θα κάνουν οποιοδήποτε σχήμα προσώπου να γίνει όσο το δυνατόν να δείχνει πιο οβάλ.

Δείτε ποιο κούρεμα ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και πάρτε ιδέες!

1Οβάλ σχήμα προσώπου

Για να έχετε οβάλ πρόσωπο θα πρέπει το μήκος του προσώπου σας να είναι μιάμιση φορά το πλάτος του. Τέτοιο είδος προσώπου διαθέτουν η Kate Hudson και η Keira Knightley.

Αν λοιπόν έχετε οβάλ πρόσωπο, τότε είστε πολύ τυχερή διότι σας ταιριάζουν τα περισσότερα κουρέματα. Έχετε οπότε να επιλέξετε μεταξύ ενός αέρινου, ίσιου, κυματιστού ή και κοντού χτενίσματος που θα σας κάνει να δείχνετε υπέροχη. Ιδιαίτερα όμορφο σε ένα οβάλ πρόσωπο είναι το κούρεμα που διαθέτει ίσια φράντζα και φιλάρισμα, όπως επίσης κυματιστά μαλλιά με όγκο. Από την άλλη μεριά, θα πρέπει να αποφύγετε τα κουρέματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ. Επομένως, πείτε όχι στα μακριά και ίσια μαλλιά ή στα πολύ κοντά φιλαρίσματα που θα κάνουν την κορυφή του κεφαλιού σας να αποκτήσει όγκο.

2Μακρύ σχήμα προσώπου

Αν πάλι το πρόσωπο σας έχει ίδιο πλάτος ζυγωματικών και μετώπου, τότε είναι λεπτό και μακρύ. Τέτοιου είδους στενόμακρο πρόσωπο έχουν οι Ashlee Simpson και Cate Blanchett.

Τα ιδανικά κουρέματα για ένα στενόμακρο πρόσωπο είναι αυτά που δίνουν την εντύπωση του μεγαλύτερου πλάτους προσώπου. Όπως για παράδειγμα ένα καρέ που φτάνει στο ύψος του πηγουνιού, καθώς και οι αραιές φράντζες. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε τα μακριά ίσια μαλλιά. Αν όμως θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας μακριά και έχετε ίσια τρίχα, δοκιμάστε να κάνετε ένα έντονα φιλαριστό κούρεμα που θα προσθέσει όγκο στο πρόσωπο σας.

3Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Από την άλλη μεριά, αν το πρόσωπο σας διαθέτει στρογγυλεμένο πηγούνι και ζυγωματικά και είναι γενικά φαρδύ, τότε είναι στρογγυλό. Ακριβώς, όπως είναι τα πρόσωπα των Miranda Kerr και Kirsten Dunst.

Σε αυτή την περίπτωση, τα ιδανικά κουρέματα είναι αυτά που έχουν ανέμελα και κλιμακωτά επίπεδα στο φιλάρισμα, κάτι το οποίο κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή η επιλογή που μπορείτε να κάνετε αν διαθέτετε στρογγυλό πρόσωπο. Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα κούρεμα που δίνει όγκο στην κορυφή του κεφαλιού και ύψος, κάτι που οδηγεί στην ψευδαίσθηση ενός στενότερου προσώπου. Επίσης, ιδανικές είναι και οι φράντζες, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα σε ένα πρόσωπο χωρίς γωνίες. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην είναι πολύ κοντές στο μέτωπο σας. Τέλος, αποφύγετε τα πολύ κοντά ή μονοκόμματα σε μήκος κουρέματα που τείνουν να τονίσουν ένα στρογγυλό πρόσωπο.

4Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Το τετράγωνο σχήμα προσώπου είναι αυτό που είναι γενικά φαρδύ και διαθέτει μια απότομη γωνία στο πηγούνι. Τέτοιου είδους πρόσωπο έχουν οι Minnie Driver και Sandra Bullock.

Ιδανικά κουρέματα γι’ αυτού του είδους το πρόσωπο αποτελούν οι μεγάλες και κυματιστές μπούκλες που έχουν την ικανότητα να μαλακώνουν τις έντονες γωνίες ενός τετράγωνου προσώπου. Επίσης, η δημιουργία μιας πλαϊνής φράντζας ή το χτένισμα που φέρνει τα μαλλιά από την μια πλευρά μπορούν να δημιουργούν διαγώνιες κινήσεις. Αυτή η τεχνική βοηθάει στην απάλυνση των γωνιών και έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τα μεγάλα και κυματιστά layers που ξεκινούν από το ύψος του πηγουνιού. Τέλος, καλό θα είναι να αποφύγετε τις ίσιες φράντζες και τα κοντά καρέ που φτάνουν στο ύψος του πηγουνιού.

5Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Τέλος, το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι πολύ ιδιαίτερο. Στο ύψος των ματιών το πρόσωπο είναι μεγάλο και κατεβαίνοντας στενεύει προς το πηγούνι. Πάρτε για παράδειγμα τις Reese Witherspoon και Sophie Dahl.

Αν λοιπόν διαθέτετε αυτό το πολύ ξεχωριστό σχήμα προσώπου καλό θα είναι να επενδύσετε σε κουρέματα που φτάνουν στο ύψος του πηγουνιού και διαθέτουν ατημέλητες φράντζες και αρκετό φιλάρισμα. Επομένως, τα lob και τα μαλλιά μέχρι τον ώμο που έχουν κυματιστά layers είναι ιδανικές επιλογές. Ωστόσο, αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να κάνετε είναι τα κοντά μαλλιά που δίνουν έμφαση στο πάνω μέρος του κεφαλιού.