Πολυκυστικές ωοθήκες και αυτισμός

Πολυκυστικές ωοθήκες και αυτισμός

Πολυκυστικές ωοθήκες και αυτισμός

Σύμφωνα με τους ειδικούς, γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες έχουν πολλές πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο αυτιστικά παιδιά.

[babyPostAd] Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έρευνα από το Karolinska Institute της Στοκχόλμης, στην οποία έλαβαν μέρος 24.000 παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος που γεννηθήκαν από το 1984 έως το 2007, καθώς και 200.000 παιδιά χωρίς ανάλογη διάγνωση.

Όπως αποδείχτηκε, το ποσοστό εμφάνισης αυτισμού στο παιδί αυξανόταν κατά 59% αν η μητέρα είχε πολυκυστικές ωοθήκες πριν ακόμα μείνει έγκυος.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας, οι γυναίκες  με πολυκυστικές ωοθήκες παράγουν περισσότερα ανδρογόνα, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η συγκεκριμένη έρευνα ανήκει στην κατηγορία αυτών που υποστηρίζουν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο ορμονολογικό αυτό πρόβλημα των γυναικών και τον κίνδυνο εμφάνισης αυτισμού στα παιδιά τους. Τονίζουν βέβαια ότι το κομμάτι αυτό χρήζει περαιτέρω διερεύνησης για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Πηγή:   mother.gr