Ποντιακά πιροσκί με γέμιση τυριού!

Υπέροχη συνταγή του Πόντου, που ακούει στο όνομα “Πιροσκί” και αντί για γέμιση πατάτας ή κιμά, επιλέγουμε να βάλουμε Φέτα, για πιο ανάλαφρη γεύση στην οποία κανείς δεν θα μπορέσει να αρκεστεί μόνο σε μια μπουκιά!
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
4 φλιτζάνια περίπου; νερό
300 γρ. φέτα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
μυρωδικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Zυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί, αφού διαλύσουμε τη μαγιά στο γάλα. Aφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και κατόπιν φτιάχνουμε φύλλο πάχους 1 εκ. με τη βοήθεια πλάστη. Kόβουμε με στρογγυλό κουπ-πατ πιτάκια διαμέτρου 5-6 εκ. Bάζουμε λίγο φέτα τριμμένη και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας, όπως πιπέρι, ρίγανη κ.α. Διπλώνουμε καλά σε σχήμα ημικυκλίου και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Tips
Aν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα στην κρούστα τους.

Kitchen-art-stories.blogspot.gr