Πως να διδάξετε στα παιδιά σας να παντρευτούν το σωστό άτομο!

 Όταν ήμουν κοριτσάκι οι γονείς μου μου μάθαιναν πως να κάνω ποδήλατο, να οδηγώ αυτοκίνητο, πως να κολυμπάω.

Όμως ποτέ δεν μου δίδαξαν πως να δημιουργήσω μια υγιή όμορφη σχέση.

Το να σχολιάζουν τις μετέπειτα σχέσεις μου δεν νομίζω πως με βοήθησε σε κάτι.Νομίζω πως θα χρειαζόμουν λίγη καθοδήγηση. Κανένα παιδί άλλωστε δεν είναι γεννημένο γνωρίζοντας πως να διαλέξει τον σωστό σύντροφο.

Εννοείται πως δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι αν τελικά θα επιλέξουν το σωστό άτομο αλλά τουλάχιστον θα τα βοηθήσετε να αναγνωρίζουν τα σωστά σημάδια σε μια σχέση.

Αρχικά ξεκινήστε να μιλάτε στα παιδιά σας σχετικά με τα γεγονότα του γάμου και του διαζυγίου. Εξηγήστε τους πως το να παντρευτούμε κάποιον είναι η πιο σημαντική απόφαση της ζωής μας. Καλό θα ήταν να τους δώσετε παραδείγματα ανθρώπων που χώρισαν και για ποιον λόγο.

Βοηθήστε τους να ανακαλύπτουν τα σωστά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου  και να προσέχουν τις λάθος συμπεριφορές.Γνωρίστε από νωρίς τις παρέες τους και δώστε τους συμβουλές όποτε χρειάζεται. Πάντα ακούστε αυτό που έχουν να σας πουν και αν θέλετε πείτε μικρά σχόλια του τύπου:”Μου αρέσει όπως μιλάει έτσι ο/η φίλος /η σου είναι ωραίο να έχεις τέτοιους ανθρώπους στην ζωή σου.” ή το αντίθετο κλπ.

Εξηγήστε τους πότε είναι η σωστή στιγμή να αποκτήσουν οικογένεια. Πρέπει να νιώθουν σίγουροι με έναν άνθρωπο έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια οικογένεια μαζί. Εδώ βέβαια θα ήταν καλή στιγμή  να κάνετε και έναν μίνι μονόλογο σχετικά με τις μεθόδους αντισύλληψης και σχετικά με το σεξ.

Χρησιμοποιήστε παραδείγματα με δικές σας εμπειρίες ή ανθρώπων που τα παιδιά σας εκτιμούν και έχουν ως πρότυπο καλών σχέσεων. Για παράδειγμα τον παππού και την γιαγιά κλπ.

Τέλος ξεκινήστε την παραπάνω συζήτηση όταν τα παιδιά σας είναι αρκετά ώριμα έτσι ώστε να καταλάβουν αυτό που τους λέτε και να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους για την μετέπειτα ζωή τους.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Ιδέες για να χαλαρώσουν οι μαμάδες

Η συνταγή για την σχολική επιτυχία: Διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα!

«Συγνώμη, αλλά το παιδί σας δεν είναι χαριτωμένο…»