Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο παιδίατρο για το μωρό μου;

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο παιδίατρο για το μωρό μου;

Από την Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγο – Παιδοψυχολόγο – Συγγραφέα

Από τη στιγμή που βγαίνετε από το μαιευτήριο με το μωρό σας αναρωτιέστε πως θα βρείτε ένα παιδίατρο που να είναι ο κατάλληλος για το δικό σας παιδί.

[babyPostAd]Συχνά για πρακτικούς λόγους διαλέγετε ένα παιδίατρο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να βρείτε ένα πρόσωπο ικανό που να μπορεί να εξετάζει το μωρό γρήγορα κυρίως σε περίπτωση ανάγκης με το οποίο να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης. Έτσι αν κάποιος παιδίατρος δεν σας ταιριάζει μη διστάσετε να τον αλλάξετε.

Το παιδίατρο που θα επιλέξετε ρωτήστε τον αν σε κάποιες δύσκολες περιστάσεις μπορεί να τον συμβουλείτε από το τηλέφωνο.

Παραδοσιακά μια επίσκεψη το μήνα στο παιδίατρο συστήνεται μέχρι τον 8 μήνα της ζωής του παιδιού. Στη συνέχεια οι επισκέψεις μπορούν να είναι πιο αραιές. Αυτή η συχνότητα ασφαλώς είναι ενδεικτική και εξαρτάται κατά περίπτωση ανάλογα με την υγεία του μικρού και τις δικές σας «νόμιμες ανησυχίες».

Και οι Παιδίατροι είναι άνθρωποι!…

Μη ξεχνάτε ότι ακόμη και αν το μωρό σας δεν είναι άρρωστο πρέπει να ζυγίζεται και να μετριέται το ύψος κάθε μήνα κατά την διάρκεια των 6 πρώτων μηνών.

Σε κάθε επίσκεψη ο παιδίατρος θα επιβλέπει την φυσική ανάπτυξη και την ψυχοκινητική του παιδιού σας. Το ζυγίζει , μετρά το ύψος του και την περίμετρο του κρανίου και συμπληρώνει το βιβλιάριο υγείας του.

Έτσι σε κάθε επίσκεψη μπορεί να ακολουθεί την ανάπτυξη του. Υποδεικνύει την κατάλληλη διατροφή που πρέπει να ακολουθεί,  το ρυθμό και τον αριθμό των γευμάτων κυρίως τον πρώτο καιρό από την στιγμή της διαφοροποίησης της διατροφής του βρέφους περίπου στους 5 μήνες, όταν θα μπουν  σταδιακά νέες τροφές.

Εκτιμά τις αντιδράσεις του μωρού σας σε κάποια ερεθίσματα σε συνδυασμό με την ηλικία του. Θα του κάνει τα υποχρεωτικά εμβόλια και θα σας ενημερώσει για ότι συνιστά. Είναι στην διάθεση σας για κάθε θέμα που αφορά το μωρό σας.

Πηγή: akappatou.gr

Διαβάστε ακόμη:

Όλα όσα θα ήθελε ο παιδίατρός σας να γνωρίζετε για το νεογέννητο!

4 συνήθειες που οι παιδίατροι θέλουν να αλλάξετε άμεσα!