Πώς να κάνετε το μπάνιο του παιχνίδι!

Πώς να κάνετε το μπάνιο του παιχνίδι!

μπάνιο

Για τα περισσότερα βρέφη, η ώρα του μπάνιου, είναι διασκεδαστική και χαλαρωτική σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα παιδάκια που μπορεί να μην αποτελεί και τόσο ευχάριστη διαδικασία. Για το λόγο αυτό προσπαθήστε να κάνετε τη διαδικασία του μπάνιου να συνδυαστεί με παιχνίδι και όχι με το αίσθημα της πίεσης. Εμείς σας προτείνουμε μικρές λύσεις:

[babyPostAd]Νερόμπομπες: Παίρνουμε μερικά μπαλονάκια τα οποία γεμίζουμε νερό από τη βρύση και γεμίζουμε τη μπανιέρα με αυτά. Τα σκάμε με δύναμη στη μπανιέρα!!

Νεροπίστολα: Μπαίνουμε στη μπανιέρα και παίζουμε νεροπόλεμο. Ταυτόχρονα, μπορούμε να βάλουμε και σαπουνάδα και να την ξεβγάλουμε (όσο μπορούμε με τα νεροπίστολα)

Και κάποιες προτάσεις…χρωματιστές!

Χρωματιστό νερό: Βάζουμε στη μπανιέρα τα κουβαδάκια της παραλίας, ποτιστήρι, ποτηράκια διαφόρων μεγεθών. Βάζουμε σε κάποια από αυτά νερό και αν θέλουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε το παιδί να πειραματιστεί με το νερό και τους όγκους των δοχείων.

Ζωγραφική μπάνιου: Θα χρειαστούμε αφρό ξυρίσματος και χρώματα ζαχαροπλαστικής ή υγρό πιάτων, λίγο νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με αυτά τα υλικά που θα ανακατέψουμε καλά, φτιάχνουμε μπογιές, της οποίες θα βάλουμε σε ποτηράκια, θα τις δώσουμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν τα πλακάκια του μπάνιου.

Μόλις τελειώσει η ζωγραφική, φωτογραφίζουμε το έργο και ξεπλένουμε με άφθονο νερό!

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλευρομπογιές που θα φτιάξουμε με αλεύρι, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Καλή Επιτυχία!

Πηγή:   all4mama.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο αντικείμενο για τα παιδιά μέσα στο μπάνιο!

Αρνείται να κάνει μπάνιο! Τι να κάνω;

Στο μπάνιο με ασφάλεια!!!