Πώς να καθαρίσετε σωστά το μπάρμπεκιου!

μπάρμπεκιου

Πώς να καθαρίσετε σωστά το μπάρμπεκιου!

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να διοργανώνετε μπαρμπεκιού στον υπέροχο κήπο σας ή και στην μικροσκοπική αλλά όμορφη βεράντα σας. Για να το κάνετε, όμως, αυτό, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε καλά το μπάρμπεκιου.

Δείτε τι θα χρειαστείτε αλλά και πώς θα καταφέρετε να το καθαρίσετε αποτελεσματικά.

Θα χρειαστείτε: Μια λεκάνη με ζεστό νερό, γάντια, ένα καθαρό πανί, φαράσι, σκούπα, σκληρή βούρτσα, χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας, μαγειρικό λάδι.

Πώς θα καθαρίσετε το μπάρμπεκιου βήμα-βήμα.

Βγάλτε το «δίσκο» στον οποίο συσσωρεύεται το λίπος για να τον καθαρίσετε. Τρίψτε τον καλά για να φύγει οποιοδήποτε ίχνος λίπους και σκουπίστε τα υπολείμματα που κατά πάσα πιθανότητα θα πέσουν στο πάτωμα. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ακόμα και αλουμινόχαρτο για να τρίψετε καλά όλη την επιφάνεια και να απομακρινθούν όλα τα υπολείμματα.

Τρίψτε καλά τη σχάρα για να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα.

Τip Αν το μπάρμπεκιου είναι πολύ βρώμικο από την τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσατε, τότε ανάψτε το για 15 λεπτά ώστε να καούν όλα τα υπολείμματα των τροφών και να γίνουν στάχτη. Έτσι θα καθαριστούν πιο εύκολα.

Καθαρίστε το εσωτερικό του μπάρμπεκιου Για να το πετύχετε βάλτε σε μια λεκάνη ζεστό νερό και προσθέστε σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων. Φορώντας γάντια, αφαιρέστε την «πιατέλα» ψησίματος, βυθίστε την μέσα στη λεκάνη και τρίψτε καλά με τη βούρτσα. Σκουπίστε την με μια πετσέτα και απλώστε λίγο λάδι για να προστατέψετε τη σχάρα από τη σκουριά.

Βάλτε τη σχάρα μέσα σε λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων.

Σεμεδάκια της γιαγιάς: Μάθετε πώς θα τα βάλετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Tip Όταν δεν χρησιμοποιείτε το μπάρμπεκιου φροντίστε να είναι σκεπασμένο και κλειστό ώστε να μην λερώνεται.

Καθαρίστε εξωτερικά Στη συνέχεια πρέπει να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος του μπάρμπεκιου. Καθαρίστε το καντράν, την «κουκούλα» και το εξωτερικό του με ένα συμπυκνωμένο υγρό πιάτων που θα αναμείξετε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα απλό σφουγγάρι κουζίνας για καλύτερο αποτέλεσμα. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

Η «κουκούλα» του μπάρμπεκιου μπορεί να καθαριστεί και με ένα μείγμα νερού-ξιδιού. Βάλτε σε ένα σπρέι ίση ποσότητα νερού και ξιδιού και ψεκάστε την «κουκούλα». Αμέσως θα λάμψει σαν καινούρια.

Τρίψτε εσωτερικά και εξωτερικά το μπάρμπεκιου με σφουγγάρι και μείγμα νερού-απορρυπαντικού.

Tip Να θυμάστε πως τα μπάρμπεκιου καλό είναι να καθαρίζονται κάθε φορά μετά τη χρήση τους για να μην σταθεροποιείται το λίπος και να μην συσσωρεύεται πάνω τους.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να καταπολεμίσετε την άσχημη μυρωδιά του ψυγείου!

Πώς να καθαρίσετε τα παντζούρια του σπιτιού σας γρήγορα και εύκολα!