Πώς να καθαρίσετε τα παντζούρια του σπιτιού σας γρήγορα και εύκολα!

παντζούρια

Πώς να καθαρίσετε τα παντζούρια του σπιτιού σας γρήγορα και εύκολα!

Αν θέλετε να πλύνετε τα παντζούρια σας, τότε αυτή είναι η κατάλληλη εποχή. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να τα πλύνετε εύκολα χωρίς πολύ κόπο και χωρίς να δαπανήσετε πολύ από τον ελεύθερο χρόνο σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας θα χρειαστείτε υγρό πιάτων, νερό, μια μαλακή βούρτσα, σφουγγαράκι, λάστιχο και κουβά.

Τα παντζούρια καθαρίζονται πανεύκολα με νερό και υγρό πιάτων.

Πώς θα καθαρίσετε τα παντζούρια σας

Βήμα 1ο Γεμίστε έναν κουβά με 4 μέρη νερό και 1 μέρος υγρό πιάτων.

Βήμα 2ο Πάρτε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και μεγάλη λαβή για να μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και τα πιο ψηλά παντζούρια. Εναλλακτικά θα χρειαστείτε μια μικρή σκάλα για να μπορείτε να φτάσετε τις πιο ψηλές επιφάνειες με ένα απλό σφουγγάρι.

Για τα ψηλά παντζούρια χρησιμοποιήστε βούρτσα με μεγάλη λαβή που θα βρείτε σε κατάστημα με είδη καθαρισμού.

Σεμεδάκια της γιαγιάς: Μάθετε πώς θα τα βάλετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Βήμα 3ο Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το λάστιχο. Βρέξτε με δύναμη όλη την επιφάνεια των παντζουριών σας για να φύγει η υπερβολική βρωμιά και σκόνη.

Βήμα 4ο Βουτήξτε τη βούρτσα ή το σφουγγάρι σας μέσα στον κουβά και ξεκινήστε το τρίψιμο από πάνω προς τα κάτω.

Βήμα 5ο Χρησιμοποιήστε και πάλι το λάστιχο για να ξεπλύνετε.

Προσοχή! Ξεπλύντε πολύ καλά τα παντζούρια σας ώστε να φύγει όλη η σαπουνάδα. Αν μείνει σαπουνάδα πάνω στα παντζούρια, τότε αυτά όταν στεγνώσουν θα έχουν πάνω τους λεκέδες.

Προσθέστε λίγο ξίδι στο μείγμα καθαρισμού για να απολυμάνετε καλύτερα τα παντζούρια σας.

Εσωτερικό παντζουριών Πολύς κόσμος αποφεύγει να καθαρίσει το εσωτερικό των παντζουριών του γιατί θεωρεί πως δεν λερώνεται το ίδιο με το εξωτερικό μέρος. Δυστυχώς στο εσωτερικό μέρος δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάστιχο. Χρησιμοποιήστε αρχικά ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε την πολλή σκόνη και στη συνέχεια καθαρίστε κανονικά με σφουγγάρι ή ένα βετέξ και το μείγμα που έχετε φτιάξει. Στο τέλος σκουπίστε με καθαρή πετσέτα μέχρι να απομακρυνθεί όλη η σαπουνάδα.

Tip Ρίξτε λίγο ξίδι στο μείγμα σας ώστε να απολυμανθούν τα παντζούρια καλύτερα και να εμποδίσετε την εισβολή των μυρμηγκιών στο σπίτι σας. Η μυρωδιά του ξιδιού απωθεί πολλά έντομα και ανάμεσα σε αυτά είναι και τα μυρμήγκια.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μάθε πώς να διώξεις την «αρνητική ενέργεια» από το σπίτι σου!

Μάθε πώς να καθαρίζεις το πλυντήριο ρούχων!