Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας σε 9 βήματα ενώ τα παιδιά σας είναι μέσα!

mothercleaning

Ένα πράγμα που δεν διατηρείται ποτέ σε ένα σπίτι είναι η καθαριότητα. Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι μερικές φορές αρχίζετε να αναρωτιέστε αν έχει κανένα νόημα να καθαρίζετε καθώς δεν μένει ποτέ καθαρό. Το χειρότερο από όλα είναι ότι θα πρέπει να καθαρίσετε ενώ τα παιδιά σας βρίσκονται στο σπίτι.

Πώς λοιπόν θα καθαρίσετε το σπίτι σας χωρίς να πάθετε εγκεφαλικό στην επόμενη ώρα;

1Βήμα πρώτο

Πρέπει να κάνετε τα παιδιά σας να καταλάβουν ότι απαγορεύεται να μπλέκονται στα πόδια σας. Για να το καταφέρετε αυτό πρέπει να φερθείτε έξυπνα: πρέπει να μαζέψετε τα παιδιά σας σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και να τους φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο οχυρό από παιχνίδια και να τους πείτε ότι απαγορεύεται να ρίξουν χυμό ή φαγητό στο μέσα στο οχυρό. Με το παιχνίδι αυτό θα τα κάνετε να διατηρήσουν τον χώρο καθαρό αλλά και να καθαρίσετε το υπόλοιπο σπίτι με την ησυχία σας.

2Βήμα δεύτερο:

Ξεκινήστε με το πλύσιμο των πιάτων. Για όλες μας το πλύσιμο των πιάτων συγκαταλέγεται στις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού. Αν ξεκινήσετε με αυτά θα έχετε τελειώσει πριν κουραστείτε με τα υπόλοιπα.

3Βήμα τρίτο

Κάντε την δεύτερη πιο βαρετή δουλειά που είναι το άπλωμα των ρούχων. Προσπαθήστε να τινάζετε καλά τα ρούχα πριν τα απλώσετε καθώς δεν τσαλακώνονται εύκολα και δεν χρειάζεται να τα σιδερώσετε σχεδόν καθόλου.

4Βήμα τέταρτο:

Πείτε στα παιδιά σας το οχυρό χρειάζεται ένα διάλειμμα και ότι πρέπει να φάνε. Την ώρα που τρώνε βρείτε ευκαιρία να καθαρίσετε την υπόλοιπη κουζίνα.

5Βήμα πέμπτο:

Επειδή η ώρα του φαγητού διαρκεί αρκετά μπορείτε παράλληλα να μαγειρέψετε το φαγητό ή να κάνετε γρήγορες δουλειές όπως να αλλάξετε σακούλα στον κάδο απορριμμάτων, να αλλάξετε πετσέτες στο μπάνιο ή να καθαρίσετε γρήγορα την λεκάνη της τουαλέτας κλπ.

6Βήμα έκτο:

Μόλις τελειώσουν τα παιδιά σας το φαγητό τους μπορεί να ξαναχρειαστεί να καθαρίσετε λίγο την κουζίνα! Τα παιδιά λατρεύουν να γίνονται βοηθοί σας, οπότε μπορείτε να τους βάλετε να κάνουν μικροδουλειές όπως το να βάλουν τα πιάτα τους στον νεροχύτη ή να πετάξουν τα σκουπίδια στον κάδο. Όσο τα παιδιά σας απασχολούνται με τις μικροδουλειές εσείς φέρτε την ηλεκτρική σκούπα.

7Βήμα έβδομο:

Βάλτε τα παιδιά σας πάλι να παίξουν και να απασχοληθούν με κάτι μέχρι να τελειώσετε το σκούπισμα. Και μετά ξεσκονίστε λίγο τα έπιπλα. Και μετά κάντε λίγο τα τζάμια (αν χρειάζεται).

8Βήμα όγδοο:

Πιείτε ένα ποτήρι κρασί ή έστω ένα καφεδάκι

9Βήμα ένατο:

Πάτε να δείτε τι κάνουν τα παιδιά σας γιατί κοντεύουν να γκρεμίσουν το σπίτι! Σταματήστε να κάνετε άλλες δουλειές και βγείτε μια βόλτα με τα παιδιά σας να απολαύσετε την μέρα…Φτάνει με τις δουλειές του σπιτιού….

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα