Πώς να καθαρίσετε τους τοίχους από τα… καλλιτεχνικά έργα των παιδιών σας

Πώς να καθαρίσετε τους τοίχους από τα… καλλιτεχνικά έργα των παιδιών σας

καθαρίσετε τους τοίχους

Δύο τρόποι που υπόσχονται να αφαιρέσουν ακόμα και τις πιο επίμονες ζωγραφιές!

Τα παιδιά λατρεύουν να ζωγραφίζουν. Και κάποιες φορές, η δημιουργικότητά τους δεν περιορίζεται στα μπλοκ ιχνογραφίας αλλά επεκτείνεται σε τοίχους και πόρτες σε όλο το σπίτι. Πριν νιώσετε το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι σας, θυμηθείτε ότι μπορείτε να καθαρίσετε ξανά οποιαδήποτε επιφάνεια κι αν έχουν ζωγραφίσει, ακόμα κι αν είναι με μαρκαδόρους που δεν πλένονται ή με κηρομπογιές! Εμείς, σας προτείνουμε δύο (δοκιμασμένους) τρόπους για να μη χρειαστεί να συνηθίσετε το καινούριο… έργο τέχνης στο σαλόνι σας.

Πρώτη μέθοδος

παιντ3

Διώξτε την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι με λίγο μαλακτικό!

Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας (προσοχή: όχι σε μορφή τζελ, αλλά κρέμας), την οποία θα απλώσετε σε ένα κομμάτι πανί και μ’ αυτό θα τρίψετε απαλά τη ζωγραφιά. Εάν ο μαρκαδόρος ή η μπογιά εξακολουθεί να φαίνεται, τρίψτε τη με οδοντόκρεμα με μια βούρτσα. Αφού καθαρίσει, περάστε την επιφάνεια με ένα νωπό πανί. Η συγκεκριμένη μέθοδος βασίζει την αποτελεσματικότητά της στις ήπιες λευκαντικές και λειαντικές ουσίες που υπάρχουν στην οδοντόκρεμα.

Δεύτερη μέθοδος

παιντ2

Εάν η ζωγραφιά έχει γίνει με κηρομπογιές, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα (!) η οποία διασπά το κερί της μπογιάς και έτσι αφαιρείται πιο εύκολα. Απλά απλώστε λίγη μαγιονέζα επάνω στη ζωγραφιά, αφήστε τη να δράσει για λίγη ώρα και σκουπίστε τη με ένα νωπό πανί.

Πηγή: mamamia.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κίνδυνος υγείας από 5 αντικείμενα που έχει κάθε σπίτι – Δείτε ποια είναι!

Οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση του τοίχου του παιδικού δωματίου