Πώς να μεγαλώσετε έναν γνήσιο gentleman!

Το να μεγαλώσεις ένα παιδί σαν gentleman δεν είναι εύκολο.

Ένας gentleman πρέπει να σέβεται τους άλλους, να βοηθάει τους άλλους και να δημιουργεί ασφαλείς σχέσεις και να δέχεται ακόμη και μια αποτυχία. Αν θέλετε όλα αυτά για τον γιο σας τότε πρέπει να του προσφέρετε την σωστή διαπαιδαγώγηση.

Για να γίνει ένα παιδί gentleman πρέπει να του μάθετε να είναι ηγέτης και όχι ακόλουθος. Πρέπει να του μάθετε να είναι ανεξάρτητος και αισιόδοξος. Για να γίνει αυτό μπορείτε να του δίνετε να αναλάβει μικρές και  ασφαλείς αρμοδιότητες για να μπορεί να σκέφτεται και να αντιδρά μόνος του χωρίς την διαταγή σας αλλά την προσωπική του άποψη.

Διδάξτε του να δέχεται την αποτυχία. Ένας γνήσιος gentleman δέχεται την αποτυχία. Για να το πετύχετε αυτό ενθαρρύνετε την ενασχόλησή του με τα αθλήματα και εξηγήστε του και κάντε το να καταλάβει πως δεν είναι κακό να χάνουμε σε ένα παιχνίδι ή στην ζωή μας. Πρέπει να δέχεται την αποτυχία όχι με απογοήτευση αλλά με θετική συμπεριφορά.

Ένας gentleman πρέπει να να σέβεται άλλα παιδιά από πολύ νωρίς.
Να μην μιλάει άσχημα ή να μην χτυπάει τα άλλα παιδιά και να μην φέρεται άσχημα. Φυσικά θα πρέπει να ξέρει πως θα βρεθούν πολλοί άνθρωποι που μπορεί να τον κατακρίνουν αλλά θα πρέπει να ξέρει να τους αντιμετωπίζει και να μην λαβαίνει υπόψη του την άσχημη συμπεριφορά και να δείχνει ανωτερότητα.

Η ειλικρίνεια είναι το ήμισυ του gentleman. Η ειλικρίνεια και η τιμιότητα είναι η πιο σημαντική αξία στην διαπαιδαγώγηση και στην ζωή ενός παιδιού. Τονίστε του πως δεν πρέπει να λέμε ψέματα σε καμία περίπτωση και πως θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με όλους τους ανθρώπους.

Η γενναιοδωρία δεν πληγώνει. Το να μοιραστούμε τα καλά πράγματα με τους γύρω μας είναι η σημαντικότερη αξία. Κανείς δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένος αν δεν μοιράζεται στην ζωή του τίποτα και μένει μόνος του.

Έτσι είναι οι σωστοί gentlemen για αυτό μεγαλώστε τους από τώρα γιατί τους χρειαζόμαστε…
babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα

Ποιες 5 σημαντικές αξίες πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας μέχρι την ηλικία των πέντε!

Γιατί θα πρέπει να σταματήσετε να συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά;

Όταν τα παιδιά δημιουργούν προβλήματα σε οικογενειακή έξοδο;