Πώς τα πας με τη μαμά του; Tips για ειρηνική συνύπαρξη με την πεθερά…

Πώς τα πας με τη μαμά του; Tips για ειρηνική συνύπαρξη με την πεθερά…

Μπορεί να είσαι τυχερή και να τα πηγαίνεις φανταστικά με τη μαμά του. Μπορεί και να ανήκεις στις άτυχες που αυτή η σχέση τις βασανίζει. Όπως και να ‘χει, η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα, είναι εδώ για να μας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές. Πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να είναι αρμονική η ζωή σου με την πεθερά σου…

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει στις παλιές ελληνικές ταινίες να περιγράφεται η σχέση νύφης – πεθεράς. Μία σχέση αγάπης αλλά και μίσους, μία σχέση διεκδίκησης του πολυπόθητου γιου αλλά και συζύγου, που βάζει τις δύο γυναίκες της ζωής του απέναντι να …κονταροχτυπιούνται για το ποια από τις δύο θα …επιβιώσει στην αγκαλιά του και στη ζωή του.

Αλήθεια, γιατί υπάρχει αυτή η εχθρότητα ανάμεσα στις δύο πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή του άνδρα; Σε δύο γυναίκες μάλιστα, που έχουν πολύ διαφορετικούς ρόλους απέναντί του και που με κανένα τρόπο δεν μπορεί η μία να κλέψει το ρόλο της άλλης;

Πώς λοιπόν θα καταφέρετε να κάνετε ειρήνη και να συμβιώσετε στη ζωή του μονάκριβου γιου αλλά και συζύγου;

-Θυμηθείτε πως είναι απλά η …μητέρα του
Μπορεί κάποτε να είχε πρωταρχικό ρόλο στη ζωή του, σήμερα όμως να αισθάνεται πως παραγκωνίζεται. Σκεφτείτε πως θα νιώσετε εσείς αύριο όταν ο δικός σας γιος αισθανθείτε ότι σας βάζει στην άκρη και πως δεν είστε τόσο σημαντική για εκείνον!

-Μην προσπαθείτε να την ανταγωνιστείτε
Όσο και να ισχυρίζεται ότι μαγειρεύει καλύτερα από εσάς ή ότι είναι πιο δυναμική ή ότι εκείνη ξέρει, αφήστε την να …λέει. Θα βγείτε περισσότερο κερδισμένη εάν δεν μπείτε στο παιχνιδάκι του “ποια είναι η καλύτερη”…

-Δείξτε της σεβασμό
Όσο κι αν προσποιείται πως δεν το αισθάνεται, να είστε σίγουρη πως μέσα της το ξέρει και με τον καιρό θα το εκτιμήσει, αφήνοντάς σας στην ησυχία σας, όταν μάλιστα καταλάβει πως δεν πρόκειται να μπείτε στο παιχνίδι “ποιανής ανήκει ο άνδρας!”

-Βάλτε τα όριά σας
Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά είναι αποτελεσματικό. Άλλωστε όλες οι σχέσεις έχουν ανάγκη από όρια. Αν νιώθετε πως έχετε πρόβλημα στο να θέσετε και να τηρήσετε την οριοθέτηση, ζητήστε τη βοήθεια ειδικού.

Μαμά στο σπίτι: 8 μυστικά για να μην νιώθεις μελαγχολία
-Βάλτε τη στη ζωή σας
Ζητήστε της να σας βοηθήσει λίγο στο μεγάλωμα των παιδιών για παράδειγμα, ρωτήστε την πως έκανε εκείνο το ωραίο γλυκό… Αν αισθανθεί ότι την υπολογίζετε και πως “θαυμάζετε” τα …προσόντα της, το πιο πιθανό είναι σας δεχτεί πολύ πιο εύκολα και θετικά!

-Ζητήστε τη βοήθεια του συζύγου
Ρωτήστε τον πως πιστεύει ότι είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να διαχειριστείτε τη μητέρα του ή πιθανές παρεξηγήσεις. Μην τον βάλετε όμως στη διαδικασία να επιλέξει ποιας το μέρος θα πάρει. Για εκείνον είναι η μητέρα του και αυτό δεν αλλάζει όσο και να το θέλετε ή να σας εκνευρίζει η στάση και συμπεριφορά της. Μην τον βάλετε λοιπόν στη διαμάχη με την πεθερά γιατί το πιο σίγουρο (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις) είναι ότι θα χάσετε το παιχνίδι. Φανταστείτε να σας βάλει ο σύντροφός σας να επιλέξετε εκείνον ή τους δικούς σας…

-Αν εξακολουθεί και είναι αρνητική απέναντί σας, αποδεχτείτε το
Μην προσπαθείτε άλλο άδικα, καθώς το μόνο που θα πετυχαίνετε θα είναι να ματαιώνεστε ξανά και ξανά. Προφανώς η σχέση σας ανήκει στις γνωστές σχέσεις πεθεράς – νύφης! Προχωρήστε παρακάτω και μην αναλώνεστε στο γιατί φέρεται με αυτό τον τρόπο… Άλλωστε, δεν είναι η δική σας μητέρα!

http://tlife.gr

H δική μας ιστορία… όμοια με τις δικές σας!

Είναι το παιδί μου φυσιολογικό;