Το πως θα γεννήσεις δεν καθορίζει τη δύναμη σου!

Το πως θα γεννήσεις δεν καθορίζει τη δύναμη σου!

agennito-paidi

Εάν είσαι μητέρα, εάν έχεις ή αν γνωρίζεις μία, τότε υπάρχει πιθανότητα να γνωρίζεις ορισμένες τρομακτικές λεπτομέρειες από αυτές που γέννησαν.

[babyPostAd]Όταν οι μανούλες γεννούν, γίνεται συνήθως η συζήτηση για το πως γέννησαν. Με επισκληρίδιο ή χωρίς; Φυσικά ή με καισαρική τομή;

Ίσως να έχεις ακούσει και κάποιου είδους συναγωνισμό για το ποια μανούλα πόνεσε περισσότερο ή κινδύνευσε.

Το να μοιράζεσαι αυτή την εμπειρία είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, όλοι το κάνουμε.

Ορισμένες όμως φορές, οι μητέρες νιώθουν περίεργα για τον τρόπο που θα γίνει η όλη διαδικασία. Κάποιες μάλιστα επιμένουν να γεννήσουν φυσιολογικά μόνο και μόνο γιατί τρέμουν στην ιδέα της καισαρικής, είτε γιατί μπορεί να τις πουν αδύναμες. Όλα αυτά είναι “χαζομάρες”.

Η μητρότητα και τα συναισθήματα για το παιδί δεν πρόκειται να αλλάξουν με οποιονδήποτε τρόπο και να γεννήσει μία γυναίκα. “Αυτή έκανε επισκληρίδιο”. Ε και; Στη σημερινή εποχή εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να μην πονάμε γιατί να μην το κάνουμε; “Αυτή έκανε καισαιρική”. Ε και; Εάν είχε πρόβλημα το παιδί να γεννηθεί κανονικά ή είχε πρόβλημα με τον ομφάλιο λώρο; Απλά ορισμένοι δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Όπως και να γίνει, οι πόνοι στην αρχή είναι αναπόφευκτοι και τους έχουν όλες. Όπως και τον τρόμο και τη λαχτάρα για το μωράκι. Κοιτάμε όλοι το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Στην ουσία, αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι πως ένας νέος άνθρωπος θα έρθει στη ζωή!

Δεν χρειάζεσαι κανενός την άδεια για το πως θα γεννήσεις!

Κάθε μητέρα έχει μια ιστορία και κάθε ιστορία έχει το δικό της πάθος και συναίσθημα. Την κάθε λεπτομέρεια για τη μετάβαση στη μητρότητα. Καμία μητέρα όμως δεν είναι πιο δυνατή από την άλλη. Κάθε μία είναι μία σούπερ – ηρωίδα με διαφορετική κατάληξη στην ιστορία της.

Μία ένδοξη κατάληξη με αίμα, με επισκληρίδιο ή χωρίς, με καισαρική ή άνευ.

Η ζωή έρχεται με πολλές μορφές. Είναι ένα πραγματικό θαύμα και θα πρέπει πάντα να το θαυμάζουμε όπως αυτό έρθει!

Επιμέλεια κειμένου για το BabyRadio: Αγγελική Κατσαντρίδου