Πώς θα καταλάβω αν επικοινωνώ ουσιωδώς με το παιδί;

Πώς θα καταλάβω αν επικοινωνώ ουσιωδώς με το παιδί;

επικοινωνώ ουσιωδώς με το παιδί

Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι ξέρουν τα πάντα στο κομμάτι της ανατροφής ή ότι αντιλαμβάνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή τι έχει το παιδί στο μυαλό του. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει επικοινωνία και ουσιαστική κατανόηση των «θέλω» του παιδιού:

  • [babyPostAd] Η πρώτη προϋπόθεση για ουσιώδη επικοινωνία με το παιδί είναι να μην κάνετε αυτό ακριβώς που αναφέραμε στην εισαγωγή: να καμώνεστε ότι τα ξέρετε όλα και να μην μπαίνετε στο μυαλό του παιδιού για να το βοηθήσετε.
  • Ουσιώδης είναι η επικοινωνία που γίνεται με τη θέληση και των δύο μερών. Μην πιέσετε ποτέ το παιδί να μοιραστεί κάτι μαζί σας αν δεν το θέλει, παρά δημιουργήστε κλίμα εμπιστοσύνης για το μέλλον.
  • Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί δείχνει τάσεις αποξένωσης, κλείνεται στον εαυτό του και σας αφήνει έξω από τη ζωή του, είναι φανερό ότι κάτι έχετε κάνει λάθος και χρειάζεται δουλειά για να αποκτήσετε καλές σχέσεις.
  • Όσο πιο εύστοχες και αποτελεσματικές είναι οι συμβουλές που θα του δώσετε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να επιζητά οικειοθελώς, πιο τακτικά τη γνώμη σας σε οποιοδήποτε θέμα. Άρα λοιπόν φροντίστε να είσαστε προσηλωμένοι όταν σας αναλύει κάτι.
  • Τέλος, το μυστικό μιας ουσιαστικής επικοινωνίας δεν είναι να επιβάλετε τη γνώμη σας στο παιδί, αλλά μέσα από την αλληλεπίδραση μαζί του να καταλήξει μόνο του στο τι είναι καλύτερο να πράξει.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Οι κανόνες ενός νηπίου, μέσα από τα μάτια της μαμάς και του μπαμπά!

Πότε μπορεί το μωρό μου να κοιμάται με κουβερτούλα;