Πώς θα καταλάβω οτι το νεογέννητο μωρό μου παίρνει ικανοποιητικά βάρος;

Πώς θα καταλάβω οτι το νεογέννητο μωρό μου παίρνει ικανοποιητικά βάρος;

νεογέννητο μωρό

Τα μωρά συνήθως ξεκινούν να παίρνουν βάρος περίπου 5-7 μέρες μετά την γέννηση τους και επιστρέφουν στο βάρος της γέννησης μέσα σε περίπου 2 εβδομάδες. Μολονότι τα περισσότερα μωρά ακολουθούν αυτούς τους ρυθμούς, το 10% των νεογέννητων χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακτήσει το χαμένο βάρος.

[babyPostAd]Πολλοί παράγοντες είναι αυτοί που παίζουν ρόλο στο βάρος που θα πάρει το νεογέννητο , συμπεριλαμβανομένου του πόσο γρήγορα θα σας έρθει το γάλα και πόσο πολύ θα πεινάει το μωρό. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε οτι το μωρό τρώει περισσότερο ή με περισσότερη διάρκεια, όταν είναι 7-10 ημερών.

Πώς θα καταλάβω οτι το μωρό παίρνει ικανοποιητικά βάρος;

Οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν ειδική βρεφική ζυγαριά στο σπίτι, αλλά μην αγχώνεστε! Υπάρχει τρόπος να καταλάβετε αν το μωρό σας παίρνει βάρος ικανοποιητικά. Ο τρόπος αυτός είναι να παρατηρείτε τις πάνες του:

  • Βρεγμένες πάνες: Τις πρώτες 5 μέρες το μωρό σας μπορεί να βρέχει μόνο μερικές πάνες την ημέρα. Από εκεί και πέρα, εάν έχετε 4-8 βρεγμένες πάνες θα καταλάβετε οτι το μωρό παίρνει ικανοποιητικά βάρος.
  • Πάνες με κακά: Τις πρώτες μέρες τα μωρά κάνουν την ανάγκη τους μόνο μια φορά την ημέρα. Στη συνέχεια θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 2 λερωμένες πάνες. Μετά την πρώτη εβδομάδα και μέχρι τον πρώτο μήνα το μωρό θα λερώνει τουλάχιστον 10 πάνες ημερησίως.

Μπορείτε, ειδικά τις πρώτες μέρες, να σημειώνετε πόσες βρεγμένες και πόσες λερωμένες πάνες είχε το μωρό σας, καθώς αυτά είναι στοιχεία που θα πρέπει να τα αναφέρετε και στον παιδίατρο!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Είναι φυσιολογικό που το μωρό μου έχει λόξυγγα συνέχεια;

Πότε θα βλέπει καθαρά το μωρό μου;

Πότε μπορώ να βγω έξω με το νεογέννητο μωρό μου; Πρέπει να σαραντίσω πρώτα;