Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για τη μέρα του τοκετού

  Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για τη μέρα του τοκετού

  προετοιμάσετε το παιδί για τη μέρα του τοκετού

  Αργά ή γρήγορα θα έρθει η μέρα του τοκετού και το παιδί σας θα πρέπει να μείνει σπίτι με κάποιο τρίτο πρόσωπο. Για το συγκεκριμένο, σύντομο αποχωρισμό πρέπει να προετοιμάσετε το έδαφος καιρό πριν με κάποιες στοχευμένες ενέργειες:

  Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

  • [babyPostAd]Αν έχετε «χτίσει» δυνατή σχέση με το παιδί στο πέρασμα των χρόνων, μπορεί να του κοστίσει ο αποχωρισμός, όμως δε θα νιώσει ότι το εγκαταλείπετε και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
  • Ξεκινήστε καιρό πριν την ψυχολογική προετοιμασία του μικρού σας, με συνεχείς συζητήσεις περί του θέματος. Μη δώσετε δραματικούς τόνους στον αποχωρισμό και κάντε σαφές στο παιδί να ότι μπροστά στη χαρά που θα νιώσει βλέποντας το αδερφάκι του, είναι λάθος να στεναχωρηθεί που θα στερηθεί για λίγο τη μανούλα. Γενικότερα, θα πρέπει να τονίσετε κατηγορηματικά ότι θα επιστρέψετε για να του φύγει και η ελάχιστη ανασφάλεια.
  • Από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει ποιος θα το κρατήσει, είναι χρήσιμο να έρχεται επισκέψεις στο σπίτι σας αρκετές εβδομάδες πριν τη συγκεκριμένη μέρα για περάσουν χρόνο μαζί και να εξοικειωθεί το παιδί μαζί του.
  • Ενημερώστε πολύ έγκαιρα το συγκεκριμένο πρόσωπο για όλα όσα αφορούν τη φροντίδα του παιδιού και λύστε του τυχόν απορίες. Βεβαιωθείτε ότι έχει καταλάβει σωστά τα πάντα, μιας και είναι προφανές πως δε θα υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσει μαζί σας ή με το σύντροφό σας.

  Ακόμα και αν στην ανακοίνωση του αποχωρισμού, το παιδί αντιδράσει άσχημα, δε χρειάζεται να έχετε άγχος και φόβο τη μέρα του τοκετού. Το σίγουρο είναι ότι, όπως και να διαχειριστεί την κατάσταση, κακία δεν πρόκειται να σας κρατήσει!

  Πηγή:    mother.gr