Πώς θα προστατέψετε το παιδί σας από το κρύο

Πώς θα προστατέψετε το παιδί σας από το κρύο

προστατέψετε το παιδί

Ο υδράργυρος έχει εδώ και καιρό πάρει την…κατιούσα και είναι αναγκαίο να προφυλάξετε το παιδί σας από το κρύο μέσα από την κατάλληλη διατροφή και ντύσιμο.

[babyPostAd] Δείτε αναλυτικά:

  • Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ντύνετε τα παιδιά πιο ζεστά από όσο ντύνεστε εσείς. Προτιμήστε να τους φορέσετε πολλά και ελαφριά ρούχα, παρά λίγα και χοντρά.
  • Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε φανελάκι κάτω από τα ρούχα του ή κορμάκι στα κορίτσια για να κρατάει το σώμα τους ζεστό. Εξίσου σημαντική είναι η κουκούλα, το σκουφάκι, τα προστατευτικά των αυτιών και τα γάντια.
  • Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής του παιδιού για μια σειρά από λόγους. Ένας από αυτούς είναι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επιτυχώς τις ημέρες με έντονο ψύχος. Αν το παιδί δεν έχει φάει καλά ή δεν τρέφεται γενικά σωστά, είναι πιο επίφοβο να αρρωστήσει.
  • Καλό είναι να αποφεύγετε την άσκοπη έκθεση του παιδιού στο κρύο, όμως δεν πρέπει να βρίσκεται μόνιμα σε κλειστούς χώρους με αφόρητη ζέστη και πολύ κόσμο, αφού πρόκειται για εστίες μικροβίων.
  • Τέλος, προσοχή χρειάζεται όταν το παιδί είναι ιδρωμένο. Αν είναι σε κλειστό χώρο και πρέπει να βγει στο κρύο, περιμένετε να ηρεμήσει, αλλάξτε του φανελάκι και μετά. Αν γίνει το αντίστροφο, δηλαδή ιδρώσει παίζοντας, για παράδειγμα, στην παιδική χαρά και το δείτε να μη βρίσκεται πλέον σε κίνηση, θα ήταν μια καλή ιδέα να του προτείνετε να επιστρέψετε σπίτι.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μαμά γιατί δε με παίζουν τα άλλα παιδιά;

Γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα μπροστά στη μαμά τους;

Στην επικριτική μαμά που νομίζει ότι δεν είμαι καλή μαμά…