Πόσο εύκολα μπορεί να χακάρει κάποιος τη νέα Barbie που συνδέεται στο Internet και να κλέψει δεδομένα των παιδιών σας;

hello-barbie

Γνωρίζατε την «Hello Barbie» που κυκλοφόρησε φέτος, αποτελώντας την πρώτη«διαδραστική» κούκλα της αγοράς.

Ερευνητές προειδοποιούν ότι η πιο… προηγμένη τεχνολογικά κούκλα που έχετε δει ποτέ (καθώς είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και Wi-Fi ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές) μπορεί να επιτρέψει σε hackers να κατασκοπεύουν παιδιά ή να αποσπούν προσωπικά τους δεδομένα. Η «Hello Barbie» ηχογραφεί τι λέει ένα παιδί και κατόπιν στέλνει τον ήχο στο Διαδίκτυο για επεξεργασία, μία δυνατότητα που θεωρείται τώρα ότι μπορεί να φέρει«πονοκεφάλους» στην κατασκευάστρια Mattel.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής ασφαλείας, Mat Jakubowski, κατάφερε να χακάρει το λειτουργικό σύστημα της Barbie και να αποσπάσει πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των δικτύων Wi-Fi, account IDs ακόμη και MP3 files. Τώρα, προειδοποιεί ότι αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να βρει ένας επίδοξος hacker ακόμη και το σπίτι ή την επιχείρηση κάποιου, αλλά και να έχει πρόσβαση στο δίκτυο του σπιτιού ή τις ηχογραφήσεις της κούκλας.

Η καθηγήτρια νομικής Lori Andrews φτάνει στο σημείο να περιγράψει το παιχνίδι ως μία »συσκευή παρακολούθησης μινιατούρα» και, όπως φαίνεται, το μέλλον της »διαδραστικής» κούκλας είναι αβέβαιο…

https://www.youtube.com/watch?v=RJMvmVCwoNM

thatslife.gr